MF DNES

Hašek pronikl do mobilů, v Androidu ho zakázali

- — Ondřej Leinert

Jihomoravs­ký hejtman za ČSSD Michal Hašek se před krajskými volbami pochlubil „zlepšováke­m“. V době, kdy je v módě lovit přes chytrý telefon pokémony, pustil do oběhu aplikaci „Můj hejtman“. Místo rozesmátéh­o Pikachu jí dominuje jeho portrét.

Hned při uvedení novinky však hejtman trochu narazil: aplikace neprošla schválením pro systém Android, kterých je v Česku většina, stranickou centrálu moc nenadchla a i fanoušci, kteří si ji stáhnou, nakonec zjistí, že z větší části odkazuje na Haškův web s kalendářem akcí či rubrikou „Napsali o nás“, který je převážně výběrem textů z Parlamentn­ích listů, kde si kraj loni zaplatil čtrnáct článků a 70 tiskových zpráv.

Ozvláštněn­ím aplikace je hra Andreji, nezlob se, v níž si Hašek utahuje z lídra ANO Babiše. „Chutnaly ti moje koblihy? Tak postupuješ ‚o tri políčka vpred‘,“může mimo jiné zaslechnou­t hráč od kreslené postavičky Babiše, již namluvil imitátor Petr Jablonský. Hašek se k aplikaci odmítl vyjádřit, prý aby MF DNES neprozradi­l své „předvolebn­í know-how“.

Aplikaci si nemohou uživatelé Androidu stáhnout podle všeho proto, že ji někdo označil za nevhodnou. Proto byla včera dostupná zatím jen pro iPhone – a to v secki Vzdělávání.

„Někdo to asi falešně nahlásil, takže v Androidu zas dočasně není,“odpověděl jednomu z tazatelů na Facebooku brněnský zastupitel za ČSSD Jindřich Zechmeiste­r. „Android bude, klid a nohy v teple,“ujistil.

V ČSSD přesto neuvažují, že by nápad převzali. „Je to iniciativa pana Haška. Přišlo mi to hezky nakreslené, ale viděl jsem to asi minutu, ani nedokážu říct, jestli se mi to líbilo, nebo ne,“řekl člen volebního týmu ČSSD Jiří Chvojka.

 ?? Foto: MAFRA ?? Pokémoni? Ne, Hašek.
Foto: MAFRA Pokémoni? Ne, Hašek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia