MF DNES

Konec pohádky Rozvod roku

- — Mirka Spáčilová

Děti chci já Nejslavněj­ší herecký pár na světě se rozpadl. Angelina Jolie oficiálně požádala o rozvod s Bradem Pittem. Žili spolu dvanáct let, mají tři vlastní děti a tři adoptované. Herečka je chce všechny do své péče.

LOS ANGELES Nejslavněj­ší romance filmového světa končí. Brangelina, jak se přezdívalo hvězdnému páru, už neexistuje. Angelina Jolie podala u svého právníka žádost o rozvod s Bradem Pittem.

Herci spolu žili od roku 2004, kdy se dali dohromady při natáčení akční komedie Pan a paní Smithovi. Před dvěma lety měli svatbu a společně vychovávaj­í šest dětí – tři adoptované a tři vlastní.

Právě děti se zdají být příčinou rozvratu. Jedenačtyř­icetiletá herečka chce totiž všechny potomky do vlastní péče a podle některých zdrojů byla „velmi rozrušena“postojem svého v pořadí již třetího manžela k otcovským povinnoste­m a rodičovské roli. Na druhé straně se objevují hlasy, že Pittovi mohlo vadit, jak jeho žena „pomalu z každé humanitárn­í cesty“, kam jezdí jako vyslankyně OSN pro uprchlíky, vozí další přírůstky do rodiny.

Dvaapadesá­tiletý Pitt, který byl před setkáním s Angelinou Jolie manželem jiné hollywoods­ké hvězdy, herečky Jennifer Anistonové, se v poslední době věnuje vedle hraní hlavně producents­ké práci – a dle klípků z branže také alkoholu. Spekuluje se, že možná i proto si Jolie nepřeje, aby se ve střídavé péči podílel na výchově dětí.

Není to poprvé, kdy se svět dozvídá o konci pohádkovéh­o amerického snu. Již v roce 2010 se objevily zprávy, že právní zástupci obou herců sepisují dokumenty o rozdělení majetku – tehdy šlo o sumu 330 milionů dolarů. Nicméně namísto rozchodu následoval sňatek, a loni se dokonce manželé vrátili společně i před kameru v partnerské­m dramatu z dovolené U moře.

Kariérní bitva to nebude

Angelina Jolie, která před Pittem uzavřela manželství s Billym Bobem Thorntonem a poté s Jonnym Lee Millerem, má na kontě jednoho Oscara a jednu nominaci, Pitt má oscarové nominace tři, ale vyhrál jen Zlatý globus za 12 opic.

Také jejich profesní vytížení je srovnateln­é. Herečka, která o sobě dala vědět i operativní­m odstranění­m prsou, se chystá na pokračován­í pohádky Zloba – Královna černé magie, herec zase na druhý díl Světové války Z či drama Válečný stroj.

Ani ve vzájemné kariérní bitvě tedy příčina rozvodu zřejmě nespočívá. Bulvár objevil jinou alternativ­u – nejenže prý Pitt mluvil ze spaní o své bývalé partnerce Gwyneth Paltrowové, ale ještě ji dával manželce za příklad, jak pečovat o svou postavu.

 ?? Foto: Reuters ??
Foto: Reuters
 ?? Foto: Reuters ?? Konečná Angelina Jolie a Brad Pitt spolu byli 12 let.
Foto: Reuters Konečná Angelina Jolie a Brad Pitt spolu byli 12 let.
 ?? Foto: archiv ?? Pan a paní Smithovi Při natáčení filmu se dali dohromady.
Foto: archiv Pan a paní Smithovi Při natáčení filmu se dali dohromady.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia