MF DNES

Co zase Jágr ukáže v NHL

-

Ovečkin, McDavid, Kane, Toews) a o Jágrovi deník tvrdí: „Je symbolem všeho, co je na hokeji zábavné. Je znám tím, že trénuje hodiny po nocích. Že miluje led, trénink, hru. A klidně může hrát i po padesátce.“

A to je právě ono. Jágr je neskutečno­u

duelů chybí Jágrovi, aby odehrál v NHL 1 700 zápasů.

Kurz 50:1 je na to, že na Hradě vystřídá Miloše Zemana. zlepšovat, i když stárnete. Vždy se můžete zlepšovat, protože už víte, co potřebujet­e.“Dál má v klubu stěžejní roli v první formaci. A tak znovu budou (nejen) Češi hltat zprávy z NHL, jak si vedl v nočních zápasech. Kam se posunul v historický­ch tabulkách, jaké milníky zboural. A zrovna z tohoto ohledu je zřejmě před Jágrem průlomová sezona. Chybí mu 19 bodů na Marka Messiera, druhého v pořadí historické produktivi­ty (1 887). Ztrácí 16 asistencí na pátého nejlepšího nahrávače Paula Coffeyho.

Plat: až 135 milionů korun

Jágr, jak už je jeho zvykem, znovu uzavřel kontrakt na jedinou sezonu. Jeho základní plat jsou čtyři miliony dolarů, 300tisícov­é bonusy však dostane za odehraný 10., 20., 30., 40. a 45. zápas v sezoně. Další „drobné“(pět tisíc dolarů) mohou přibýt, pokud by získal Hart Trophy pro nejužitečn­ějšího hráče, Art Ross Trophy pro vítěze bodování či kdyby vyhrál Stanley Cup.

Jenže nebude to Jágrova rozlučka, jak naznačuje bookmaker? Až ve čtvrtek večer – den po startu NHL – nastoupí za Floridu k prvnímu zápasu sezony proti New Jersey Devils, bude mu 44 let a 241 dnů, což z něj udělá šestého nejstaršíh­o hráče v historii NHL. A pokud bude na ledě i 9. dubna, kdy Florida končí základní část, stane se v 45 letech a 53 dnech čtvrtým nejstarším.

To je v době, kdy se NHL výrazně omlazuje, unikát. A jen důkaz, že se Jágr umí hře přizpůsobi­t, že „neumírá“, jak útočník zmiňoval na začátku textu. Jágr se netají, že z NHL nechce prchat, dokud na ni bude stačit. A bude? Není nutné se bát...

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia