MF DNES

Krausova show: Upozornili jsme na nepořádek

- — Vojtěch Srnka

Něco tady je ve velkém nepořádku a chtěli jsme s tím něco udělat,“přiznává dramaturgy­ně Simona Matásková, že poslední vydání pořadu Show Jana Krause v televizi Prima mělo divákům předat konkrétní poselství. Několik osobností v něm vystoupilo s kritikou prezidenta Miloše Zemana. Televize díl neodvysíla­la podle původního programu, ale až o den později. Mezitím byla kritizován­a kvůli údajné cenzuře.

Jak tu událost teď s časovým odstupem hodnotíte?

V tuto chvíli jsem především hodně šťastná, že to televize Prima nakonec odvysílala, protože si myslím, že to je důležitá věc.

Důležitá z hlediska toho, co zaznělo v úvodu?

Určitě. Je to otázka svobody slova. Toho, že každý má svůj názor. Takže je podle mě strašně důležité, že se to pustilo a že se třeba neustřihl začátek.

Když se pořad neodvysíla­l, vyvolalo to kritiku vůči Primě. Když se však záznam později zveřejnil, hodně lidí vyjadřoval­o naopak zklamání z aktivismu v zábavném pořadu. Jaké reakce jste zaznamenal­i vy?

Nejrůznějš­í. Na tom není nic divného. My jsme to nedělali proto, abychom nějakým způsobem ukázali několik lidí, s jejichž názory je třeba se ztotožnit. Ale proto, abychom ukázali, že je tu něco v nepořádku, ve velkém nepořádku, a že je třeba se nad tím zamyslet a něco s tím udělat.

Myslíte, že se vám to skrze tyto osobnosti povedlo?

To ukáže čas.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia