MF DNES

Užijte si pravou atmosféru Vánoc

- Michaela Bůnová redaktorka MF DNES

Tisíce lidí přešlapují na Staroměsts­kém náměstí a vzhlížejí ke smrku, který tu stojí už pět dní. V půl šesté navečer se ozve hudba a vzápětí se strom zlatobíle a červeně rozzáří. Nejdříve svítí jen některé větve, chvílemi zase celý strom. Světélka se různě střídají za doprovodu skladby od Gioachina Rossiniho. Když jeho skladba William Tell Overture skončí, lidé se začnou pomalu rozcházet za občerstven­ím.

A ti, kteří rozsvícení nestihli? Příležitos­t

Zastavte se v předvánočn­ím shonu a přijďte si užít sváteční náladu již na začátku prosince. Vánoční trhy na holešovick­ém Výstavišti od 2. do 4. prosince jsou nekonečným zdrojem inspirace. Nakoupíte tu originální dárky, moderní i klasické dekorace a mnoho dalšího. Čeká vás i tradiční občerstven­í a atraktivní hrnčířské a řemeslné trhy.

O vstupenky na Vánoční trhy si můžete nyní zasoutěžit. Stačí najít správnou odpověď na soutěžní otázku. Třeba se štěstí při slosování usměje právě na vás!

Kdy v letošním roce oslavíme první adventní neděli?

a) 27. listopadu b) 2. prosince c) 4. prosince

Další informace najdete na webových stránkách www.incheba.cz/veletrh/vanocni-trhy.html.

Své odpovědi zasílejte do dnešních 20 hodin na e-mail jana.vankatova@mafra.cz Autoři 12 prvních správných odpovědí získají dvě vstupenky na veletrh a roční předplatné MF DNES.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia