MF DNES

Vychutnejt­e si ho stejně, jako relaxujete – pokaždé jinak

- Blanka Kubíková

Tuzemským městům se (až na výjimky) podařilo vymýtit kýče, takže při bloumání mezi stánky si můžete připadat jako na staročeské­m jarmarku. Zboží tu nabízejí kováři, švadleny, pletařky, skláři, perníkáři… Většinou za doprovodu kulturních pořadů, na Mikuláše jim bude konkurovat nadílka, v Ostravě i ohňostroj. V Praze zkuste jít z toho nejznámějš­ího, v sousedství orloje, malebnými uličkami na Václavské náměstí nebo na náměstí Republiky, případně vypravit se do centra jakékoli městské části. Ve velká tržiště kolem pódií s nabitým programem se promění náměstí všech krajských měst. V Plzni si navíc můžete objednat průvodce na hodinovou procházku centrem. U brněnského moderního orloje na náměstí Svobody máte šanci „chytit si“jednu z

350

skleněných kuliček a před Starou radnicí od 8. do nabízejí designéři šperky, módu, svítidla či porcelán. Ve velkých městech trhy většinou fungují denně, v menších jen o víkendech.

Na Křivoklátě a se přenesete do středověku a nachomýtne­te se k návštěvě Jana Lucembursk­ého. Pro změnu na výlet do první republiky zvou a Sternbergo­vé na Český Šternberk, Slavkov u Brna láká na kostýmovan­é prohlídky a řemeslný jarmark, Kutná Hora pořádá vedle tradičních akcí na Palackého náměstí poprvé i víkendová Betlémován­í pro děti a trhy u světoznámé Kostnice v Sedlci Baobab jako vánoční stromeček slibuje Zoo Dvůr Králové nad Labem a milovníky vína a regionální­ch dobrot naláká festival Víno zblízka

a v brněnských restaurací­ch.

3. 15.12. 3. (3. 12.). 4. 12. Spiced Apple (3., 4., 10. 4.12.

Kingswoodu 3. 12. 11. 12.) V dnešní uspěchané době nám nezbývá příliš času, abychom zpomalili a odpočinuli si. Najděte si chvilku pro sebe, dejte si nohy nahoru a v poklidu si vychutnejt­e nový cider Spiced Apple od Kingswoodu.

Odměňovat se výjimečným­i momenty, při kterých vypnete a odpoutáte se od každodenní­ch starostí, je potřeba. Zastavte se, otevřete si sezonní novinku od a přeneste se alespoň na okamžik do bezstarost­ných chvil. Tento prémiový cider vás hned po otevření zaujme příjemnou vůní jablka doplněnou o jemné tóny skořice a vanilky. chutná skvěle jak na ledu ve chvílích, kdy potřebujet­e osvěžit, tak svařený, aby vás příjemně zahřál.

onadnes.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia