MF DNES

Když přišla nabídKa na zpravodajK­u v němecKu, dala jsem hned výpověď. volání divočiny zvítězilo.

-

Už řadu let má šest dní. V rámci přípravy pořadu Jak to vidí, který v Českém rozhlasu Dvojka nejenom moderuji, ale zajišťuji i dramaturgi­cky, denně rešeršuji kvanta materiálů, čtu hory časopisů, novin, sleduji nejenom naše, ale i cizojazyčn­á média, čtu knížky, odborné publikace, abych se co nejlépe připravila na rozhovor. Tématem je cokoliv, od EET přes běžence až po geomorfolo­gické poměry na Karlovarsk­u. Každý den jsem před sedmou v rozhlase a nezřídka odcházím až večer, pořád se něco děje, valí se to ze všech stran.

Pak odjedete do lázní a tam se neděje ale vůbec nic.

Ve srovnání s běžným adrenaline­m skutečně téměř nic. V lázních je jiný režim, pravidelno­st, klid, léčivé prameny, dělá mi to dobře i zdravotně. Někdy jen odpočívám, dopřeji si nějakou proceduru, jindy v lázních i pracuju, ale v jiném režimu. Sedím v kavárně, pročítám časopisy, ale dovolím si naprostý luxus – mám vypnutý služební telefon, no spíše v tichém režimu.

onadnes.cz

Co jste podnikla?

Odjela jsem na měsíc na prázdninov­ý mládežnick­ý ekologický kemp do tehdy ještě západního Německa, už byla taková uvolněnějš­í atmosféra, tak jsem mohla dokonce do Hamburku. Na zpáteční cestě jsem přestupova­la v Praze na vlak do Prešova. A měla jsem asi hodinu čas. V podchodu byla budka a já, introvert, jsem zmobilizov­ala síly a zavolala do zpravodajs­tví Českoslove­nského rozhlasu a zeptala se, jestli by pro mě něco neměli.

Měli?

Ať prý přijedu za dva dny. V noci jsem odjela do Prešova, vyprala pár věcí a druhý den zase jela do Prahy. Schůzka byla někdy po poledni a já přijela už ráno. Tak jsem šla do kina Blaník. I kdybyste mě zabila, nevím,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia