MF DNES

Střihněte si naše výhry!

-

všichni cestujeme, máme srovnání, víme, co chtít. Tak to chtějme.

marie, porodila jsem ti dítě, volala mi švagrová Máte při tom všem podnikání čas myslet na to, že za chvíli tu jsou Vánoce?

Dnes už ano, ale když jsme měli parfumerii, tak byly svátky náročné. Já byla do jedenácti večer v krámě, pak jsem přijela domů, honem vařit polévku a připravit salát. Na Štědrý den znovu dopoledne v parfumerii, tak to bylo docela hektické. K tomu jsem ještě připravova­la na pětadvacát­ého svíčkovou ze zvěřiny pro pětadvacet až třicet lidí, kteří se u nás kolem stolu schází. Říkám si, jak jsem to tenkrát mohla zvládnout. Ale vzhledem k tomu, že tatínek byl strojvedou­cí na mezinárodn­ích rychlících, měli jsme Vánoce vždycky nějak šejdrem. Takže jsem na improvizac­i zvyklá.

Vážně jste chystala svíčkovou pro třicet lidí?

My jsme vždy byli a dodnes jsme velká rodina. Mám to ráda, když se takhle všichni sejdeme.

Váš bratr, herec Karel Heřmánek, je o sedm let starší, jak jste spolu jako děti vycházeli?

Pošťuchova­li jsme se jako všichni, ale moc šancí jsem proti němu neměla. Stačilo, aby do mě strčil, a já už ležela na zemi. Ale jinak

INZERCE ▼ tím, že byl starší a navíc kluk, měl svůj svět, svoje kamarády. Přesto o mě velmi pečoval. Pamatuji si, jak mi třeba jednou ve škole řekli, že dokud nesním nudle s mákem, nepůjdu domů. Jenže tohle jídlo já zrovna nejedla. Brácha vlítnul do jídelny, viděl mě, jak brečím nad talířem. Vzal u okýnka prázdný talíř, připlácnul ho na ty nudle a bylo vyřešeno. Jak jsem dorůstala, přibližova­li jsme se k sobě víc a víc. Máme se hodně rádi.

Rodina je pro vás evidentně hodně důležitá. Vlastní děti ale nemáte...

Nějak to nevyšlo. Asi to tak má být. Oba s mužem jsme byli dost činorodí a kdo ví, zda bychom na rodinu dokázali najít čas. Navíc můj bratr má dětí pět a vždycky jsem je brala tak trochu za své. Když se Karlovi narodila první dcera, Karolínka, byla mi dokonce trochu podobná. Marie, porodila jsem ti dítě, volala mi švagrová z porodnice. Takže mi děti až tak úplně nechyběly, protože kolem mě vždycky nějaké byly. Je to taky i tím, že máme tak blízké vztahy v rodině. A to dokonce i v té širší. Jednou za rok se například scházíme se všemi bratranci. Ta ukotvenost je důležitá. Máte zázemí i jistotu, že vás vždycky někdo podrží, když se vám něco nepovede. A to vám dodá klid a rovnováhu, kterou potřebujet­e nejen v podnikání, ale v životě vůbec. ●

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia