MF DNES

Připravila: blanka kubíková

Vystudoval­a teorii kultury, ale už předtím na konzervato­ři hrála. Její poslední natáčení je spojené se seriálem Rapl, ale stejně nejvíc se Jitka Ježková prosadila v dabingu.

-

O hereCtví

Od dětství jsem měla jasno: Dismanův dětský soubor, dramaťáky, klavír, flétna, konzervato­ř. V záloze jsem měla práva. Rodiče byli tak úžasní, že i když si o tom mysleli své, podporoval­i mě. Pak jsem měla pocit nedovzděla­nosti, tak jsem vystudoval­a kulturolog­ii.

O BÁječnýCh leteCh pOd psA

Netušila jsem, že z toho filmu vznikne takový fenomén. Ale těší mě to i proto, že si taky myslím, že to je dobrý biják. Navíc nestárne, naopak.

O vÁnOčníCh trAdiCíCh

Vánoční zdobení mě moc nebaví a přiznávám, že většinu tradic dodržuji jen kvůli Elišce. Ovšem setkání „žen našeho rodu“prosince při výrobě bramborové­ho salátu je pro mě radost. Maminka a babička jsou báječné.

O sedmileté dCeři elišCe

Největší láska, zrcadlo, inspirace.

O módě

Mívám nákupní záchvaty, myslím, že mám pro módu cit, ale nepřeceňov­ala bych ho. Nedostatek vkusu není charaktero­vá vada. Móda hlavně musí zůstat zábavou.

O Cvičení 23.

To je hodně zvláštní, do pětatřicet­i jsem ho nesnášela, teď bez něj nemohu být.

O Bydlení nA stArém městě

Někdy v noci se ptám, proč tu pořád bydlíme, když nám pod okny procházejí davy mladých cizinců, ale nakonec to stejně skončí tím, že si uvědomím, že máme krásný domov.

O 180 růžíCh k výrOčí

Před dvěma lety, když jsme s mužem slavili let od prvního polibku, jsme si řekli, že si jen zajdeme na večeři. Byla báječná, ale narychlo, po práci, byla jsem unavená a už jsem se těšila do postele. Dorazíme domů a tam růží – za každý měsíc našeho společného života jedna. To je prostě můj dokonalý muž.

180 O plÁneCh nA příští rOk 15

Jedno nové divadlo, vysněná návštěva Kuby a spousta předsevzet­í.● onadnes.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia