MF DNES

JAKNA KUDRNY

-

přes ty pak vlasy snadno kloužou. Klientkám také radím vyhnout se kovovým kartáčům, snadno se totiž přehřívají a přepalují vlasy. Nejlepší jsou duté a keramické,“vyjmenováv­á kadeřnice ideální parametry.

Při výběru fénu bychom se měli řídit spíš než cenou tím, jestli se nám s ním dobře manipuluje. „Příliš dlouhé hlavice jsou většinou na ovládání těžší, myslete na to, jak daleko je pak budete muset držet od hlavy,“ říká Markéta Machová. Dalším důležitým detailem je také zadní ochranné sítko. To by se mělo dát sundat nebo odšroubova­t, abyste z něj mohly vyklepat usazený prach a vlasy a vymýt ho. „Když to totiž nebudete dělat pravidelně, fén se přehřeje a za půl roku můžete jít kupovat nový,“varuje.

NEŠIĎTE PÉČI

K většímu objemu vlasů vám samozřejmě pomůžou i nejrůznějš­í stylingové pěny, krémy nebo spreje, i tady ale platí pravidlo „méně je více“. „Mnoho žen si myslí, že čím víc si do vlasů dají tužidla, tím budou objemnější, což ale není pravda. Stačí ho opravdu jen málo,“říká Markéta Machová.

Co naopak spousta z nás vynechává úplně, ale neměla by, jsou mléka nebo spreje, které vlasy chrání před vysokými teplotami. Časté fénování, žehlení nebo kulmování totiž vlasům na kvalitě zrovna nepřidá a bez ochrany se časem začnou lámat a přesušovat. Když už tedy věnujete tolik času jejich úpravě do perfektníh­o účesu, dopřejte jim i odpovídají­cí péči: jednou týdně si udělejte masku, nevynecháv­ejte kondicioné­r a neničte si je zbytečně třeba tím, že si jdete lehnout s mokrou hlavou. ● onadnes.cz

 ??  ?? 3 1 2 1 2 4 7 3 8 9 6 10 5
3 1 2 1 2 4 7 3 8 9 6 10 5

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia