MF DNES

Pavlásek a Rosol se omluvili z prvního kola Davis Cupu

-

a Američan Bailey, ve své petici ani jednou nepoužili slovo Rusko, nicméně píší: „Jsme frustrován­i, že navzdory řadě výzev od sportovců i národních federací v posledních letech IBU nezpřísnil­a pravidla natolik, aby zabránila skandálům popsaným v McLarenově zprávě. Je zřejmé, že současná pravidla IBU jsou v tomto směru nedostačuj­ící. Musíme komplexně odrazovat sportovce a federace, které by mohly být motivovány dopovat.“

Osud šampionátu v Ťumeni, který toto středisko získalo navzdory doporučení MOV nepřidělov­at prozatím Rusku vrcholné akce, se právě teď může jevit jako vedlejší linie této krize. Přesto se zdá trest pro Ruskou biatlonovo­u unii v podobě odebrání tohoto mistrovstv­í logický.

Hamza si je vědom, že takový verdikt by mu nadělal ještě více nepřátel. Biatlonová „rodina“je momentálně rozdělena vedví.

„Jsou ale chvíle v životě, kdy člověk musí sebrat odvahu a říci nahlas svůj názor.“ Adam Pavlásek ani Lukáš Rosol nebudou k dispozici pro první kolo Davisova poháru, které čeští tenisté odehrají za necelé tři týdny v Austrálii. Oba se omluvili, protože nejsou úplně fit. Aktuální českou trojku Pavláska sužují od prosince problémy se zápěstím a včera prohrál při své premiéře na Australian Open v 1. kole s domácím Andrewem Whittingto­nem, až se 190. hráčem světa. Rosol se teprve vrací na kurty po zranění achilovky. „Nejsem stoprocent­ně fit, moc bych nepomohl,“řekl Pavlásek. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia