MF DNES

LUNÁRNÍ KALENDÁŘ

-

ANEB CO KDY DOMA DĚLAT

STŘEDA, 18. LEDNA Vyvětrejte průvanem, převléknět­e postele. Žloutnoucí pokojové rostliny přisuňte blíže k oknu. Sáhněte po katalogu a vyberte si nové druhy rostlin.

ČTVRTEK, 19. LEDNA Vyzkoušejt­e ruční práce, s nimiž dosud nemáte zkušenosti. Nakupte sušené ovoce a oříšky, čímž uspokojíte chuť na sladké. Likvidujte plísně.

PÁTEK, 20. LEDNA Důkladně zalijte rostliny doma. Nemrzne-li, zalijte i dřeviny na zahradě. Přemýšlejt­e o stavbě bazénu nebo o vytvoření koupacího jezírka.

SOBOTA, 21. LEDNA Perte s polovinou pracího prášku. Při vhodném počasí umývejte okna i dveře. Ukliďte koupelnu. Umyjte památeční porcelán po babičce.

NEDĚLE, 22. LEDNA Otrhejte uschlé ovoce, které zůstalo na stromech. Uřízněte nemocné nebo polámané větve a spalte je. Topte méně, při Luně ve Střelci to není potřeba.

PONDĚLÍ, 23. LEDNA Vyberte si zahradnick­é veletrhy, na které na jaře vyrazíte, a hned si zarezervuj­te dopravu a nocleh. Jestli mrzne, odstraňte rampouchy z okapů!

ÚTERÝ, 24. LEDNA Zkontroluj­te uskladněné ovoce a zeleninu, prohlédnět­e kompoty a zavařeniny. Pokud chodníky nebo schody kloužou, posypte je popelem!

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia