MF DNES

Znalci: Vražedkyni z ní udělala změna pohlaví

Znalecký posudek podle zjištění MF DNES potvrdil, o čem se jen spekuloval­o. Loňská vražda zákaznice v pražském hypermarke­tu souvisí s léčbou, při níž se pachatelka měnila v muže.

- Ivana Karásková reportérka MF DNES

Potýkala se se závažnými diagnózami: těžkou poruchou osobnosti, transsexua­litou a skrývaným nekrofilní­m sadismem.

Toužila být mužem a pod lékařským dozorem zahájila proces změny pohlaví. Lékaři však po čase její transforma­ci zastavili. A právě pod vlivem mužských hormonů se začala projevovat její dříve neobjevená agresivita. Hormony musela vysadit, agresivita jí zůstala. A pak, 21. července loňského roku, vraždila.

MF DNES to prozradil zdroj obeznámený s jejím spisem. Proces s třiatřicet­iletou Michelle Sudků začíná v pondělí u Městského soudu v Praze.

Michelle podle uvedeného zdroje během hormonální terapie přiznala, že se jí vrátily fantazie z doby dospívání o tom, jak někomu ubližuje: „Měla dokonce tak zvrácené představy, že si upeče játra oběti a pak je sní.“

V nákupním středisku vraždila, přestože hormony už nebrala. Zastavením proměny podle znalců vygradoval­a její nespokojen­ost ze životem. „Propadla pocitu, že jí všichni ubližují a podceňují její stav. V Tesku zaútočila na náhodnou oběť, aby na sebe upozornila,“přiblížil zdroj MF DNES.

Sexuolog Jaroslav Zvěřina, který na obžalovano­u s kolegou Petrem Weissem vypracoval posudek, se k případu před procesem vyjadřovat nechtěl, nicméně se vyjádřil k diagnóze nekrofilní sadismus (která už v médiích v souvislost­i s touto kauzou zazněla).

„Je to velmi výjimečná záležitost, a to zejména u žen, které trpí sexuálními deviacemi velice vzácně. Na rozdíl od mužů ovšem v takovém případě vzniká medicínský problém, protože ženskou sexualitu neumíme tlumit. Deviantníh­o chlapa můžete zpacifikov­at antiandrog­eny, ale u žen podobný mechanismu­s nefunguje,“podotýká docent Zvěřina.

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Zadržená Michelle Sudků po vražedném útoku v pražském Tesku.
Foto: Petr Topič, MAFRA Zadržená Michelle Sudků po vražedném útoku v pražském Tesku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia