MF DNES

Střelec neváhal zabíjet kvůli penězům

-

Pět výstřelů padlo 11. června 2014 z pistole ráže 6,35 mm, z toho tři zasáhly v Klánovické­m lese do hlavy hledače pokladů Denise B. Tvrdí to obsáhlá obžaloba z vraždy, těžkého ublížení na zdraví a dalších deliktů proti padesátile­tému Oldřichu K. Jednu z největších pražských hrdelních kauz posledních let začne příští týden v úterý dopoledne řešit senát Hany Hrnčířové na Městském soudu v Praze.

„Střílel v úmyslu Denise B. usmrtit a odcizit mu detektor kovu, aby tak zabránil odhalení své skrýše,

Pětatřicet. Můj lékař z výsledků po odběru krve zjistil, že mám vysokou hladinu kreatinu. V nemocnici mě hned poslali na dialýzu. Přitom jsem neměl žádné potíže a do poslední chvíle chodil do práce. Je to hodně zrádné. v níž měl ukryté věci získané majetkovou trestnou činností,“popisuje motiv státní zástupce. Střelec podle žalobce nejprve zastřelené­mu ukradl detektor kovu a polní lopatku za necelých 15 000 korun. Na místo činu se poté opakovaně vracel, poprvé ještě téhož dne. Tehdy měl oběti ukrást mobil a dvě SIM karty za 2 500 korun. O den později tělo polil technickým benzinem a podpálil. Vybral i svou skrýš a kořist nově přemístil na Berounsko.

Zbraň poté použil ještě jednou. Na Boží hod vánoční 2013 se podle

vyžadované před operací nevešel jen o desetinu, takže se mávlo rukou a do čekací listiny mě vzali. Nyní vážím asi 142 kilogramů. Je to hrozné. Jako diabetik bych neměl jíst sladkosti. V mém věku už toho moc nenasportu­ji, ale chodit můžu. (kh) obžaloby vloupal do rodinného domku v Dolních Počernicíc­h. Na útěku z místa činu výstřelem z ilegálně držené pistole zasáhl souseda, který ho pronásledo­val. „Obviněný zasáhl oběť do horní části pravé nohy,“tvrdí žalobce.

Z vloupačky v Dolních Počernicíc­h si odnesl zajímavou kořist přibližně za 55 000 korun. Vzal i „prasátko“, kasičku s drobnými a DVD s filmem „Běsi“. Oldřich K. má na svědomí podle žalobce i nezákonné přechovává­ní další pistole a stovek nábojů.

Obžalovaný má podle státního zástupce za sebou již jeden rozsudek za násilný delikt, souzen byl za pokus o vraždu a vydírání u Městského soudu v Praze 10. dubna 1990, Oldřich K. dostal sedm let.

Kriminalis­té Oldřicha K. zatkli loni v březnu. „K činu se sám doznal. Bál se, že by muž, který do lesa přišel s detektorem, našel jeho poklad,“uvedl tehdy šéf pražské mordparty Josef Mareš. Oldřichu K. hrozí 15 až 20 let nebo i trest výjimečný, tedy až 30 let či doživotí. (boh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia