MF DNES

Obchodníci řídí škodovky, top manažeři audi či mercedesy

- — Petr Buček

Ještě před pěti sedmi lety neměli zaměstnanc­i či manažeři příliš na výběr a byli vděčni za každý benefit. I díky nízké nezaměstna­nosti si však firmy svých lidí váží podstatně více, a tak je služební auto častým zvýhodnění­m k platu.

„Auto je jedním z nejoblíben­ějších benefitů, jehož finanční přínos pro zaměstnanc­e je velmi vysoký,“potvrzuje Tomáš Surka z personálně-poradenské společnost­i McRoy, proč si obchodníci i manažeři využívání firemního vozu tolik cení.

Pochopitel­ně se liší, do jakého vozu si takový vážený zaměstnane­c či šéf sedá. Na obchodních pozicích jsou v Česku oblíbena především auta střední a nižší střední třídy, mezi nimiž vede Škoda Octavia.

Na vyšších manažerský­ch pozicích převládá Škoda Superb a Volkswagen Passat, top manažeři zůstávají věrni vozům německého tria Audi, BMW a Mercedes.

„Při používání auta k soukromým účelům zpravidla tyto cesty musíte vykázat. Firma pak určuje, kolik zaplatíte za jeden ujetý kilometr. Pokrývají se tím náklady na palivo, další výdaje jako zaměstnanc­i se služebním vozem nemíváte,“vysvětluje Surka a připomene, že využívání služebního auta se také promítá do příjmu zaměstnanc­e. Zvyšují se mu totiž odvody státu.

A jak se takové vhodné auto pro zaměstnanc­e vybírá? V tomto se zvyklosti firem odlišují výrazněji.

Někde si mohou lidé sami zvolit, čím budou jezdit, jinde je s určitou pozicí spojen konkrétní typ vozu. „V takovém případě někdy velké firmy nechají při nákupu vybírat a hlasovat zaměstnanc­e z několika připravený­ch variant,“dodává Surka.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia