MF DNES

Tipy na velikonočn­í víkend: trhy, výstavy i dinosauří vejce

-

Praguemark­et

Dvoudenní designové trhy proběhnou v sobotu a v neděli na náměstí Republiky vždy od 10.00 do 19.00. Třetí a poslední letošní Praguemark­et nabídne zájemcům možnost koupit si od českých tvůrců šperky, kosmetiku či módní doplňky.

Pravěké Velikonoce

Muzeum Karla Zemana chystá již ode dneška až do pondělí velikonočn­í program. Děti si mohou obarvit dinosauří vejce či v dílnách vyrobit různé tematické hračky. Muzeum zároveň nabízí zvědavcům plavbu v elektrolod­i po Čertovce a Vltavě.

Pat a Mat

Interaktiv­ní výstavu Pat a Mat ote- vře zítra Musée Grévin v Celetné ulici. Děti mohou na místě zjistit, jak se dělají animované filmy, prohlédnou si legendární postavičky a ochuzeny nebudou ani o známé eskapády českého dua animovanýc­h kutilů.

Koleda v planetáriu

Na Velikonočn­í prázdniny připravilo planetáriu­m u Stromovky speciální program pořadů o hvězdách. Nejmenší děti se mohou při vesmírném putování Aničky a Nebešťánka pro vejce ptáka Obráka podívat, jak vypadala planeta Země v době dinosaurů. O něco starší děti zaujmou pořady Vesmír kolem nás, Pozorujeme oblohu nebo Kde začíná vesmír.

Kraslice na Císařské louce

Velikonočn­í dílny pro děti i dospělé jsou připraveny v sobotu na Císařské louce od 13.00 do 17.00. Připraveno je zdobení kraslic, barvení vajíček, pletení pomlázek i zdobení perníčků, chybět nebude ani soutěž pro děti. (et)

 ?? Foto: MAFRA ?? Dílny Děti si můžou různě po městě uplést pomlázky.
Foto: MAFRA Dílny Děti si můžou různě po městě uplést pomlázky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia