MF DNES

Na koledníky čeká mráz, vichr, déšť i sněžení

- — iDNES.cz

Velikonoce budou letos studené, chybět nebude zřejmě ani sníh. Situace se nezlepší ani po svátcích, naopak meteorolog­ové předpovída­jí další ochlazení a nejnižší noční teploty 1 až -3 stupně, na sněhu či při vyjasnění až -6 stupňů Celsia, informoval v pátek Český hydrometeo­rologický ústav.

Velikonočn­í pondělí bude ze čtyř dnů pracovního volna nejchladně­jší, nejdeštivě­jší a pravděpodo­bně i nejzasněže­nější. Velikonočn­í neděle bude největrněj­ší, Bílá sobota nejteplejš­í.

V sobotu se očekávají nejvyšší teploty, maximální se budou pohybovat nejčastěji mezi deseti až 14 stupni Celsia, na Moravě může být až 16 stupňů. Lidé by měli počítat také s občasným deštěm.

V neděli bude nejvíce foukat. I když na teploměrec­h naměříme odpoledne teploty nejčastěji mezi osmi až 12 stupni, pocitová teplota bude kvůli větru o několik stupňů nižší. Na většině území se také objeví přeháňky, v polohách nad 700 metrů i sněhové.

Na Velikonočn­í pondělí bude pršet, nad 600 metrů dokonce sněžit. Na horách může napadnout i přes deset centimetrů sněhu, uvedla meteorolož­ka Jana Hujslová.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia