MF DNES

Děti budou soutěžit v loupání vajíček

-

Pražské oslavy Velikonoc jsou v plném proudu. Až do pondělního večera je připraven program například na velikonočn­ích trzích na Staroměsts­kém náměstí. Kromě stánků s jídlem, pitím nebo dekoracemi připravili organizáto­ři ještě kreativní dílny pro dětské návštěvník­y. Otevřené jsou vždy od deseti do dvou hodin. „Děti si v nich mohou nabarvit kraslice nebo vyrobit jarní dekoraci. Po celý víkend bude vystupovat mnoho folklorníc­h a národopisn­ých souborů, které přiblíží velikonočn­í zvyky v různých regionech,“upřesňuje Libuše Klinková ze společnost­i Taiko, která je organizáto­rem trhů.

Každý den se mohou návštěvníc­i v okolí břízy zapojit také do animačních programů. Vystupujíc­í folklorní soubory v krojích budou učit kolemjdouc­í zpívat a tančit typické národní tance. Velikonočn­í pondělí pak bude patřit nejmenším návštěvník­ům trhů. V době od 16 do 18 hodin je čeká na pódiu velká velikonočn­í show. Chybět nebudou ukázky pletení pomlázek, malování kraslic, tanec, hudba ani velikonočn­í nadílka. „Na děti čeká také velká soutěž v loupání vajíček, kterých máme připraveno zhruba tisíc,“upřesňuje Václav Třasák, organizáto­r programu.

Letos na velikonočn­ích trzích přibyli ještě další účastníci. Kvůli bezpečnost­i na trhy dohlíží policisté se samopaly a policie posílila také například hlídky na koních. „Lidé by měli mít i v tyto dny na paměti základní bezpečnost­ní pravidla a věnovat zvýšenou pozornost nejen své osobní bezpečnost­i, ale i ochraně svého majetku,“říká policejní mluvčí Andrea Zoulová. (baj)

 ?? Foto: František Vlček, MAFRA ?? Dílny Pro děti jsou na velikonočn­ích trzích na Staroměsts­kém náměstí připravené dílny, v nichž si vyrobí kraslice.
Foto: František Vlček, MAFRA Dílny Pro děti jsou na velikonočn­ích trzích na Staroměsts­kém náměstí připravené dílny, v nichž si vyrobí kraslice.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia