MF DNES

Prahou projelo 35 ferrari za 370 milionů korun

-

Prahou projelo ve čtvrtek 35 supersport­ů Ferrari k oslavě 70. výročí založení automobilo­vé značky. Souhrnná hodnota vozů, mezi kterými nechybělo unikátní LaFerrari Aperta, převyšuje 370 milionů korun. Mezi nablýskaný­mi vozy v převažujíc­í typické rudé barvě byla i dvě GTO z limitované edice 599 kusů nebo veterány Ferrari 400 a 308. Vozy se po 14.00 shromáždil­y v parku Trojského zámečku, kde je obdivovaly stovky příznivců. Následná spanilá jízda startující v 16.00 vedla přes Trojský most, po pravém břehu Vltavy, Chotkovými sady a dále přes Břevnov do sídla tuzemského zastoupení značky Scuderia v Řepích. Kolona neměla policejní asistenci. „Záleželo pouze na ochotě ostatních řidičů, jestli dali koloně přednost. Většinou se tak stávalo, a to včetně hromadné dopravy,“uvedl mediální zástupce dovozce Martin Jaroš. Jedním z hlavních taháků byla černá LaFerrari Aperta v hodnotě přes 41 milionů korun, která vznikla v omezené sérii pro vybraných 200 zákazníků. (ČTK)

 ?? Foto: Michal Kamaryt, ČTK ?? Motoristic­ká láska Pohled na vozy Ferrari vzbouzí ve fanoušcích nadšení. Na snímku černá LaFerrari Aperta.
Foto: Michal Kamaryt, ČTK Motoristic­ká láska Pohled na vozy Ferrari vzbouzí ve fanoušcích nadšení. Na snímku černá LaFerrari Aperta.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia