MF DNES

Top 5 talentů ročníku 1998 a mladších:

Kdo se chystá oslnit fotbalový svět?

-

Gianluigi Donnarumma brankář, AC Milán, 18 let

Také jste slyšeli, že gólmani dozrávají později? Pro něj to neplatí. Jedničkou v AC je od šestnácti, o necelý rok později debutoval v reprezenta­ci, kde se potkal se svým idolem Buffonem, o víc než o 20 let starším.

Tom Davies záložník, Everton, 18 let

Blonďák s bradkou připomíná spíš rockovou hvězdu, ale nenechte se zmást. Na přelomu roku si vybojoval místo v sestavě Evertonu, už stihl dát dva góly. A v reprezenta­ční devatenáct­ce je kapitánem.

Martin Odegaard záložník, Heerenveen, 18 let

Norský šikula je vlastně ve výběru mazákem. S dospělými hraje od patnácti, o rok později ho koupil Real Madrid. Tam se jeho kariéra přibrzdila, teď se ji snaží nakopnout na hostování v Nizozemsku.

Moise Kean útočník, Juventus, 17 let

Když v listopadu debutoval v Serii A, stal se prvním hráčem ročníku 2000, který zasáhl do jedné z pěti nejlepších evropských lig. Rychlonohý útočník má kořeny v Africe, ale reprezento­vat bude Itálii.

Alexander Isak útočník, Dortmund, 17 let

Borussia má tým plný nadějí z vlastní líhně, ale za švédského čahouna musela obětovat 270 milionů korun. Má z něj být nový Ibrahimovi­c, trefil se už i v národním týmu. V Německu však zatím na šanci čeká.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia