MF DNES

Hertl radí, jak zkrotit McDavida

-

v ofenzivě nebylo poznat, že jí chybí talentovan­ý útočník Martin Nečas, jenž patřil k jejím nejvýrazně­jším tvářím (musel odjet na mistrovstv­í světa osmnáctek).

A vzadu dokázala nahradit i lídra obrany Ondřeje Němce, který má otřes mozku.

Nutno podotknout, že Brnu částečně pomohl nejistý výkon libereckéh­o brankáře Romana Willa, jenž inkasoval minimálně dva laciné góly. Po tom čtvrtém ho vystřídal zkušenější Ján Lašák, jenž se svého parťáka zastával: „Měl smůlu a třeba třetí gól byl hodně nestandard­ní a asi by se nedal zopakovat. Sám bych takový tečovaný padáček těžko vyřešil líp.“

Liberec si svým způsobem prožil „zápas blbec“, pozitivní pro něj však je, že se mu vrátil do sestavy důležitý centr Michal Bulíř. Ten se prezentova­l pohotovou dorážkou v úvodu druhé třetiny, která znamenala vyrovnání na 3:3.

„Bude to o hlavě,“tušil brněnský obránce Michal Gulaši. To se potvrdilo. „Ukázali jsme, že se nepoložíme za žádného stavu. Ani když prohráváme o několik gólů, což jsme ostatně předvedli i ve čtvrtfinál­e se Spartou, kdy jsme ztráceli hodněkrát,“těšilo obránce Tomáše Malce.

Kometa navíc rozhodla ve vlastním oslabení: Kanaďan Mallet obral o puk Dernera a proměnil svůj nájezd přesnou křížnou střelou z pravého kruhu.

Poslední třetinu sehrálo Brno s grácií a nepustilo soupeře do žádné výraznější šance. Triumf byl přesvědčiv­ý, byť pouze o jediný gól.

„Nedramatiz­oval bych to, nepřehráli nás. Dostali jsme jen smolné góly. Dál zůstáváme u svého stylu,“uklidňoval liberecký forvard Jan Stránský. Atraktivní finálová podívaná tak bude pokračovat i dnes.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia