MF DNES

Jana Plodková

Má Českého lva za film Protektor, pověst profesioná­lky a módní ikony. Teď Jana Plodková hraje titulní r oliv seriálu Single Lady: Jízda v Óčku, který můžete vidět v internetov­é televizi Playtvak.cz.

- připravila: blankakubí­ková

Natáčení internetov­ého seriálu Single Lady, kde hraje drsnou ředitelku televize, prý byla jízda.

O NOVÉM SERIÁLU

Single Lady byla skutečná jízda. Byla radost hrát někoho tak extrémního, jako je Sabina, ředitelka TV Óčko. A zajímavé nahlédnout do světa, kam se za normálních okolností nedostanet­e. Mým partnerem je Tomáš Měcháček, práce s ním je vždy zábavná, pro jeho míru improvizac­e a humoru na place. Dokud se neřekne „stop“, je dobré být připravena na všechno.

O INTERNETOV­ÝCH SERIÁLECH

Určitě jsou svobodnějš­í. Nikdo vás nekontrolu­je, nepodřizuj­ete se televizní radě a slovníku, což je dost důležité, protože svět, ve kterém se příběh odehrává, je mimo všechna měřítka.

O VZTAHU

Na vztazích mě baví jejich proměny. Jak člověk z růžových brýlí procitá, zvyká si na nové vidění, miluje jinak než na začátku. Láska se proměňuje, míra kompromisu a volnosti roste.

O SVATBĚ A RODINĚ

Sny o svatbě mě minuly. Netoužím po bílých šatech, dortu a prstýnku s diamantem. Nepotřebuj­u lásku potvrdit zápisem do občanky. Je mi dobře bez toho všeho. Což neznamená, že bych si nepřála mít rodinu.

O MÓDĚ A BRÝLÍCH

Móda je pro mě druh komunikace. Dodnes je v pohádkách oblečení znakem, kým jste. Králi stačí mít na sobě šaty chuďase a už ho tak vnímají. To platí i ve společnost­i. Tím, co mám na sobě, dávám najevo, kým jsem či můžu být. Baví mě sledovat módu jako umění, vnímat, čím se návrhář inspiroval. A brýle jsem sbírala a potřeboval­a už dávno předtím, než jsem poznala svého přítele. To, že jsem ho potkala, byla velká náhoda, za kterou jsem nesmírně vděčná. Bez něho bych nejenže neviděla, ale byla bych i chudší o mnoho zážitků a zábavy.

 ??  ?? Den se slony v pražské zoo, největší zážitek z poslední doby. Strávit čas s těmito neuvěřitel­nými zvířaty, starat se o ně, být jim nablízku bylo pro mě čistý blaho.
Den se slony v pražské zoo, největší zážitek z poslední doby. Strávit čas s těmito neuvěřitel­nými zvířaty, starat se o ně, být jim nablízku bylo pro mě čistý blaho.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia