MF DNES

Běhám, běháš, běháme. Startuje Pražský pohár

Na kole, nebo radši po svých? Milovníci pohybu mají o víkendu v okolí Prahy volbu, začínají dva populární seriály určené i pro hobby sportovce.

- Petr Procházka reportér MF DNES

Trans Brdy České spořitelny, tak se jmenuje první závod seriálu Kolo pro život, který zítra startuje u Berounky v Dobřichovi­cích. Na kole si můžete střihnout jednu z tratí, které jsou podle náročnosti navrženy pro několik kategorií.

Ale zatímco Kolo pro život putuje v následujíc­ích měsících i s patronem Jakubem Kohákem po celé republice, Pražský běžecký pohár zůstává se svým programem výhradně v metropoli a blízkém okolí.

Začíná také zítra, prvním dílem bude Kros Skalka, výživná stoupačka v přírodní rezervaci na motolské straně strahovské­ho kopce.

V sousedství ragbyového hřiště se tu nachází členitá přírodní scenerie, kde poběží všechny věkové kategorie. Hlavní dvoukilome­trový okruh je pěkně drsný, nechybí v něm skoky přes překážky z kmenů v lese, prudké seběhy, ale i double šplhání do strmého svahu. To vše si závodníci dají třikrát...

„Je nám ctí být součástí Pražského běžeckého poháru, který spojuje běžce v metropoli,“říká Vladimír Dykast, ředitel závodu, který je tradiční součástí seriálu.

Volné sdružení milovníků pražských běžeckých závodů přináší do letošní sezony pár novinek. Rozšiřuje se počet závodů na dvanáct, podniky pokrývají celoroční kalendář, do celkového pořadí se započítává nanejvýš osm výsledků.

„Naše idea a cíle se nemění. Chceme nabídnout běžcům v Praze celoroční program, na který se mohou zaměřit v bohaté závodní nabídce. Vybíráme závody, které mají duši a srdce, většinou se snažíme zůstat v přírodě,“hlásí za pořadatele Dykast. „Masové běhy necháváme stranou. Pořadatelů­m zase chceme přilákat víc běžců, kteří s touhou po bodech do žebříčků vyrazí i tam, kam by třeba jinak ani nezašli. A protože hodláme stále nabízet nové zážitky, přidali jsme do kalendáře nové destinace, které program jistě osvěží.“

Přibyl třeba jarní Hostivařsk­ý kros po golfovém hřišti, který nabízí komfortní zázemí golfového klubu, ale i možnost bosoběhu, což je zajímavá rarita.

Zůstávají prize money pro nejlepší v celkovém pořadí ve všech skupinách.

Stačí už jen vyrazit na startovní čáru!

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia