MF DNES

Fakta Spojení MHD na letiště

-

dopravní podnik nezavede. Už dnes jezdí například autobusy na lince 119 po třech až deseti minutách. „Není to možné, protože je nedostateč­ná kapacita obratišť, obecně nedostatek řidičů a mnohé spoje by nenavazova­ly na metro a jezdily by tak prázdné,“vysvětluje mluvčí Filip Drápal ze společnost­i Ropid, která organizuje hromadnou dopravu v Praze.

Cestující mířící na letiště by v budoucnu mohla čekat ještě jedna novinka. Náměstek Dolínek se před dvěma týdny sešel se zástupci Letiště Praha a mimo jiné společně řešili i možnost zavedení bezplatné dopravy na letiště. „Za město to byl výkop do diskuse s tím, že i na to jsme připraveni, pokud by to mělo pozitivní přínos pro chod letiště,“prohlásil Petr Dolínek.

Mluvčí letiště Marika Janoušková v reakci sdělila, že společnost obecně vítá jakékoliv řešení, které povede k zlepšení přepravy cestujícíc­h. K MHD zdarma se nevyjádřil­a. ● v současnost­i pravidelně vyráží linka číslo z Nádraží Veleslavín, ze Zličína a ze stanice Na Knížecí. Existuje i spoj mezi hlavním nádražím a letištěm. Cesta jím stojí 60 korun. ● v přípravě je projekt železnice vedoucí z centra. Úsek z Veleslavín­a by měl být postaven nejdříve v roce V případě části do Dejvic se finalizuje ● ještě v roce magistrát počítal s tím, že linka metra A povede po dostavbě do Motola až na letiště. Kvůli vysokým nákladům však Praha nakonec od záměru ustoupila. ● do pěti let má vést trať z Divoké Šárky na Dědinu. Ve druhé etapě je v plánu její prodloužen­í ažk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia