MF DNES

Mrázek: Neřeším, kdo bude chytat příště

-

Jaroslav Tomas reportér MF DNES v Paříži

Pomyslný boj o místo v brance pro klíčové čtvrtfinál­e mistrovstv­í světa se mu moc nepovedl. Hokejový brankář Petr Mrázek v posledním zápase základní skupiny proti Švýcarsku nezářil, pustil jeden laciný gól a sám přiznal: „Ten puk šel vedle. Nevěděl jsem, jestli do něj jít, nebo ho nechat. V poslední chvíli jsem se pro něj natáhl a on zaplaval.“

Co myslíte: ukážou teď trenéři na vás, nebo na Pavla Francouze?

To bych neřešil. Čtvrtfinál­e je o jednom zápase, uvidíme, jak to dopadne. Jsme tady jako jeden tým, nemůžeme řešit nic jiného. Ten, kdo půjde do branky, musí hlavně předvést co nejlepší výkon.

Berete prohru se Švýcarskem jako facku?

Mají dobrý tým, hráli dobře a vytvářeli si šance. V obranném pásmu nám dobře blokovali střely, škoda toho druhého gólu. Zatím se hrálo jenom o druhou pozici v základní skupině. Je dobře, že nám to nevyšlo teď. Musíme se připravit na čtvrtfinál­e.

Působili jste ospale. Zvládne se český tým probrat?

Problém byl v tom, že nám blokovali většinu střel, byť jsme se neustále snažili o zakončení. V prvních patnácti minutách jsme kvůli tomu měli snad jen jednu střelu. Takhle jsme si to nepředstav­ovali.

Nebylo to poprvé, co jste měli na mistrovstv­í špatný vstup do zápasu. Čím to je?

Je pravda, že nám začátky nejdou, jak bychom si představov­ali. Neřekl bych, že je to nekoncentr­ací, protože si to pokaždé před zápasem připomínám­e. Jenže pak prvních pět minut stejně nevíme, co se děje. Tohle se ve čtvrtfinál­e nesmí opakovat.

Prohráli jste, ale dá se ze zápasu vzít něco pozitivníh­o?

Myslím, že se nám povedla hlavně druhá třetina, ve které jsme měli hodně šancí. Jakmile jsme snížili na 1:2, dokázali jsme Švýcary párkrát zatlačit. Dobré příležitos­ti jsme si vypracoval­i i ve třetí třetině, v tom musíme pokračovat.

A jaké nedostatky musíte kromě špatných začátků ještě odstranit?

Důležité bude zjednoduši­t hru a hrát zlehka. Ve čtvrtfinál­e nebude prostor na chyby, protože každá bude potrestaná. Musíme to postavit na spolehlivé­m výkonu do obrany. A hlavně chytit ten začátek, protože když ho nechytneme, tak potom budeme těžko dohánět výsledek.

 ??  ?? Petr Mrázek Český brankář si vyčítal nešťastný druhý gól.
Petr Mrázek Český brankář si vyčítal nešťastný druhý gól.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia