MF DNES

Radnice odmítá výstavbu bytového domu v Bohnicích

-

BOHNICE Praha 8 nesouhlasí s výstavbou jedenáctip­atrového bytového domu se stovkou bytů v Bohnicích a požaduje po magistrátu, aby směnil s podnikatel­em Pavlem Sehnalem pozemek za náhradní parcelu. Podle radnice magistrát slíbil, že pozemky smění, se směnou souhlasil i miliardář Sehnal. Proti se ale prý postavil Institut plánování a rozvoje (IPR).

Pokud Praha pozemky s investorem nesmění, chystá se radnice podat správní žalobu. „Nyní jsme v situaci, kdy hlavní město neplní, na čem jsme se domluvili, nepostupuj­e dál a nechce pozemky směnit. Na začátku tohoto týdne jsem se navíc dozvěděl, že magistrát postupně odebírá státní správě v Praze 8 kompetence o věci rozhodovat. Naše výzva je, aby město udělalo to, co slíbilo,“řekl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Podle něho souhlasila se směnou rada hlavního města, proti se ale postavil IPR. Ten prý nabízené pozemky nedaleko letiště v Letňanech považuje za příliš zásadní na to, aby je město s investorem směnilo, a nachází se prý v krajinářsk­y cenné lokalitě. Ředitel IPR Ondřej Boháč však řekl, že se institut směně nebrání. „Primárně se směnou nemáme problém, avšak město musí nejprve určit, kudy v budoucnu povedou ulice nebo kde budou náměstí, pak je možné směnu udělat,“řekl Boháč.

Na pozemku na křižovatce ulic K Pazderkám a Lodžská má vyrůst bytový dům nazvaný Troja Horizons. Budova má mít 11 pater a má v ní být asi stovka bytů. V přízemí mají být komerční prostory. Stavba je prý v rozporu s koncepcí rozvoje sídliště v Bohnicích. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia