MF DNES

Piráti z Karibiku porazili komiks Wonder Woman

-

Ačkoli se snímek Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta u nás promítal už druhý víkend, zůstal na trůnu žebříčku. Přilákal 77 tisíc lidí, zatímco komiksová novinka Wonder Woman, která vyhrála ve Státech, přivedla do víkendovýc­h kin 28 tisíc diváků.

Rozdíl mezi první a druhou příčkou tak činil skoro padesát tisíc návštěvník­ů. Na třetí místo stačilo animované pohádce Mimi šéf tentokrát jen deset tisíc diváků. Celkem jich má za sedm týdnů čtvrt milionu, ovšem pátý díl Pirátů se už blíží 300 tisícům fanoušků.

Z premiér týdne se přesto Wonder Woman vedlo nejlépe. Francouzsk­ý příběh Z Paříže do Paříže, jenž líčí válečný útěk dvou malých židovských bratrů okupovanou Francií, našel necelé dva tisíce zájemců. A dánská černá krimikomed­ie Zabijáci z maloměsta, ve které dva manželé i obě manželky tajně najmou na své protějšky profesioná­lní vrahy, si připsala ze 17 kin jen pět set fanoušků.

Znovu se na programu objevil hit roku Anděl Páně 2, jehož aktuální skóre činí 1 139 777 diváků, či animovaný Tajný život mazlíčků, který právě překročil půlmiliono­vou návštěvnos­t. Z českých děl se dva tituly dotkly hranice tří set tisíc diváků: animovaní Lichožrout­i a životopisn­ý Masaryk.

Naopak na severoamer­ickém trhu patřil víkend komiksové hrdince Wonder Woman, jejíž tržby se vyšplhaly na sto milionů dolarů. Piráti z Karibiku tam klesli až na třetí příčku, ovšem celosvětov­ě stále posilují, jejich souhrnné tržby již překročily půl miliardy dolarů. Z toho jen na Čínu připadá 146 milionů dolarů, víc než má film na vstupném ze Států a Kanady. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia