MF DNES

Nekonečné fráze k terorismu v ČT

- Zdeněk Kořistka exposlanec Unie svobody

Tak jsme zhlédli další speciál v České televizi. Opět stejní hosté – politici, bezpečnost­ní odborníci, mudrlanti všeho druhu. Roní krokodýlí slzy a radí nám. Předseda Sněmovny Jan Hamáček vlezle zařadí mezi záchranáře a policisty i sebe a další politiky, hroší kůže! Miroslav Kalousek varuje před směšováním islámu a radikálníh­o islámu, tedy opět dělení na zlé a hodné muslimy. Jenže i většina těch „hodných“v průzkumech schvaluje šaríu a jen čeká, kdy se i z nich stanou ti zlí.

Z televize se na nás opět hrnou fráze o sjednocení, nedáme se zastrašit, kondolence od sluníčkářů. Vše se opakuje a speciály v ČT začínají být nudné. Po každém krvavém útoku, kdy nepolitici ztratí své blízké i děti, slyší občané řeči, ze kterých se zdvihá žaludek. Fanoušci sportu i kultury, ale i turisté se krčí v hrůze při výbuchu zábavní pyrotechni­ky a v panice po sobě šlapou. Máme si prý zvykat, i to nám radí.

Politika špiček EU nás dovedla do stavu, kdy se útoky budou stupňovat. Podle údajů tajných služeb jsou v Evropě tisíce radikálníc­h islamistů. Když říkají tisíce, věřte, že jich budou desetitisí­ce! A pohraniční agentura Frontex nečinně přihlíží, jak každý víkend dovážejí lodě neziskovek do Itálie desítky tisíc dalších uprchlíků. Kde jsou sliby, že se budou chránit vnější hranice EU?

Žádná ochrana neexistuje. Dovoz muslimů pokračuje. Lži a pokrytectv­í. Chtělo by to další summit... Přitom vrcholní politici se nemusí ve svých domovech bát. Merkelová, Schulz, Juncker, Macron a další mají své vily, pancéřovan­é limuzíny, a když bude nejhůř, odstěhují se tam, kde je bezpečno.

Navrhuji ČT, ať pro speciály o teroristic­kých útocích zřídí speciální kanál, třeba „TEROR 24“. O práci bude mít postaráno. Může analyzovat proběhlé útoky, ukazovat statistiky mrtvých, odborníci poradí, jak se v případě útoku chovat, politici budou na obrazovce s vážnou tváří kondolovat... A protože útoků bude přibývat, může se ČT stát průkopníke­m v pokrytí této tematiky. Třeba se nápadu chytnou i jiná, spřátelená lživá média v ostatních evropských zemích. Aspoň v něčem budeme první.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia