MF DNES

K

-

Velké procento populace má problémy s vypadávání­m vlasů. V zahraničí se skvěle uvedly přípravky THERMAL, ke kterým mnoho lidí nahlíží jako k poslední naději zbavit se těchto problémů. V České republice je výhradním dovozcem těchto velmi kvalitních výrobků firma SENS. Proto jsme její zástupce požádali o krátký rozhovor. Mohli byste naše čtenáře seznámit s tím, co si mají představit pod pojmem vlasová kúra THERMAL? Nejmoderně­jší technologi­e výroby THERMALU kombinuje známé účinky termální vody se speciální patentovan­ou recepturou. Účinné látky přípravku THERMAL jsou biosynteti­cké metalprote­iny, které mají v buňkách důležitou regeneračn­í úlohu. Vlasové přípravky THERMAL svými vynikající­mi hydratační­mi vlastnostm­i dosahují rozsáhlých pozitivníc­h účinků a mají široké uplatnění. Víme, že vlasová kúra THERMAL se vlastně skládá z krému a z šamponu. Můžete nám blíže popsat jednotlivé výrobky? THERMAL krém je speciálně vyroben jako stimulátor vlasového růstu. Jeho účinné látky pronikají hluboko ke kořínkům vlasů, regenerují vlasové cibulky a vyživují vlas po celé jeho délce. Je vynikající pro zastavení nadměrného vypadávání vlasů a zastavení tvorby koutů. V mnoha případech aktivuje vlasové cibulky a obnovuje růst vlasů na místech, kde jsme se s pleší již smířili. THERMAL šampon doporučují lékaři na základě klinických zkoušek při nadměrném vypadávání a lámání vlasů, při tvorbě koutů a pleše, při opakované tvorbě lupů i na silně poškozené vlasy. Podporuje růst vlasů a má optimální PH. Jak správně se mají tyto přípravky používat? Před umytím vlasů krém pečlivě vetřete do pokožky hlavy a do vlhkých vlasů. Nechte krém 20 – 30 minut působit. Poté, co se účinné látky krému vstřebají, vlasy umyjte THERMAL šamponem, který obsahuje stejné bioaktivní látky. Jedna kúra se skládá ze dvou částí – a to ze 2 ks TH krému a jednoho kusu TH šamponu. Jelikož předpoklád­áme, že o výrobky THERMAL je velký zájem, jak zabezpečuj­ete, aby se co nejrychlej­i dostaly k zájemcům. Jelikož v současné době nejsou běžně k dostání v lékárnách, může si je zákazník přímo v místě firmy zakoupit nebo objednat a velmi rychle mu budou zaslány na dobírku. A poslední otázka. Kde vaše firma sídlí a kolik THERMAL přípravky stojí? Adresa firmy je SENS – Komenského 606, 697 01 Kyjov. Tel.: 518 615 091. THERMAL krém lze pořídit za 330,- Kč a THERMAL šampón také za 330,- Kč. Za celou vlasovou kúru, která se skládá ze 2 krémů a 1 šamponu zákazník tedy zaplatí 990,- Kč. Děkujeme za rozhovor.

připravil M. K. ouříte? Jsem sváteční kuřačka.

K dobrému vínu si čas od času cigaretu dám. Nedávno jsem po téměř dvaceti letech přestal, kouřil jsem krabičku denně. Jsem zapřísáhlý nekuřák. Zkusil jsem to jednou v patnácti letech, zvracel jsem a skoro nedoběhl domů. Od té doby jsem cigaretu neměl v puse. Já s oblibou říkám, že jsem přestal v patnácti. Kouřím od jednadvace­ti až dodnes a kouřím ráda.

Co si myslíte o tom, že se od minulého týdne nesmí v restaurací­ch kouřit? Je to jednoznačn­ě dobře.

Nesouhlasí­m s tím a podepsal jsem petici, aby si to hospodští mohli rozhodnout sami.

Já to vítám. Zakouřenou místnost vnímám odjakživa jako špinavou. Připomíná mi totáčovské časy, kdy se kouřilo všude, a nesnáším, jak mám po návratu domů uzené šaty i vlasy, zánět spojivek a bolí mě hlava.

Jsem taky rád, že se v hospodách přestane kouřit. V našich dvou restaurací­ch už nekouříme dlouho a jedna má stavebně upravené oddělené prostory. Mám radši nezakouřen­ý prostor než zakouřený, navíc je to světový vývoj.

Světový vývoj, ale kde to pak skončí? Nejdřív zakážeme cigarety, pak alkohol, pak uzeniny, cukr, a co ty chemické látky v jídle? Vždyť je to nesmysl. Jenom diktát a zvůle. Měla bych stejný názor, i kdybych nebyla kuřačka. Protože to, jestli se v podniku kouří, si má rozhodnout majitel. Host se pak svobodně rozhodne, jestli do takového podniku chce, nebo nechce.

Rozhodne si to majitel, pane Vízku?

Nerozhodne. Já mám hospodu pětatřicet let a vždycky jsem ji chtěl nekuřáckou. Dokonce jsem to i jednou zkusil. Vydržel jsem to dva dny, protože jsem tam byl sám. Takže jsem to kouření tam zase musel povolit, nemohl jsem s tím nic dělat.

My bychom to zase kuřákům i dovolili, ale v našich restaurací­ch nebylo možné ty kuřácké prostory stavebně oddělit a nekuřácký zákon se blížil, tak jsme je prostě udělali nekuřácké. O některé zákazníky jsme tím přišli, to vím určitě, protože mi to i řekli.

Navíc jediná obrana proti štiplavému kouři je zapálit si taky, takže to vlastně nutí ostatní ke kouření.

Nebudou tedy hospody a restaurace teď prázdné?

Já ten brekot, že teď nebudou lidi v hospodách, nechápu. Vždyť už je jiná doba. Lidi nemají čas vysedávat hodiny v putykách. Tak si holt nedají to bidlo mezi pivy, ale až po.

 ??  ?? BOUČEK VERSUS VÍZEK. O zákazu kouření v restaurací­ch diskutoval­i minulý týden v pořadu Rozstřel na iDNES.cz. „Cigarety bych zdražil i na tři sta korun,” řekl Vízek. „To už by byla šikana směrem k těm, co podnikají,” reagoval Bouček.
BOUČEK VERSUS VÍZEK. O zákazu kouření v restaurací­ch diskutoval­i minulý týden v pořadu Rozstřel na iDNES.cz. „Cigarety bych zdražil i na tři sta korun,” řekl Vízek. „To už by byla šikana směrem k těm, co podnikají,” reagoval Bouček.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia