MF DNES

Allez Caro! Místo Caroline se však radovala Karolína

- Zápisník Miroslava Němého reportéra MF DNES v Paříži

Na blízké Avenue de la Porte d'Auteuil zahoukal čísi klakson. Fotoaparát­y v rychlém tempu cvakaly. A obojí bylo slyšet!

I tohle bylo vítězství Karolíny Plíškové. Na centrálním kurtu Philippa Chatriera se nekonala žádná francouzsk­á divočina. „Allez Caro!“snažili se ti nejvytrval­ejší roztleskat krajany, ale málokdy to přetrvalo déle než pár sekund. Místo domácí Caroline (Garciaové) slavila česká Karolína. Vyhrála na antuce i v hledišti.

„Bylo to v pohodě, čekala jsem to horší. Pár chvil se našlo, ale ne moc. Možná mě mají rádi?“usmála se semifinali­stka turnaje.

Možná ano, vždyť dívka s maorskými tetováními k žádným velkým negativním emocím nevybízí. Ale především Plíšková vůbec nedopustil­a, aby se Francouzi nastartova­li.

Na posvátném „Chatrierov­i“neházela raketou jako Barbora Strýcová, proti níž se pak zdvihl vír hluku a ona uznala: „Když uděláte jedinou negativní věc, tak vás vybučí.“

Neskončila jako loňská šampionka Garbine Muguruzaov­á, která po prohře s domácí Mladenovič­ovou v slzách trpěla tím, že jí mohla tenisová Paříž projevit více respektu. Místo toho šlo ve chvílích ticha v obvykle tak hlučné antukové samotě slyšet: „Ještě jedno eso. Pojď, jdeme! To-je-ono! Kája, Kája!“

Také trenér David Kotyza to ocenil. „Soupeřka neměla fáze, v nichž by dominovala, zahrála hodně vítězných míčů a publikum strhla. Z divácké strany to bylo malinko rozpačité, ale to nám nevadí,“řekl.

I zásluhou soupeřky. „Caroline je normální, obyčejná holka,“říká Plíšková. „Mladenovič­ová tomu hodně pomáhá; Caroline se povzbudí, ale nedělá žádné scény. A lidi se podle toho chovají taky. Zápas byl vyrovnaný – kdyby chtěli, mohli fandit trochu víc. Ale bylo to hodně v pohodě.“A tak si pro triumf došla nikoli Caro, nýbrž Karo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia