MF DNES

Barák už je fit, Euro stihne. A věří si na základní sestavu

Záložník mistrovské Slavie Antonín Barák by měl být na šampionátu v Polsku oporou českého týmu.

-

Petr Šedivý redaktor MF DNES

enhle kluk prožívá v posledních měsících vážně fotbalovou pohádku.

Přestup z Příbrami do Slavie, zisk titulu, od léta vysněné angažmá v italském Udinese. A ještě před ním mistrovstv­í Evropy do 21 let, o které Antonín Barák málem přišel.

Ale rychloléčb­a zabrala, takže je fotbalista fit. Jeden z předpoklád­aných lídrů českého výběru na turnaji v Polsku stihl uzdravit bolestivě poraněné stehno. „Naším hlavním cílem je postup ze skupiny,“hlásí příbramský odchovanec před zítřejším startem Eura.

Jak to s vámi vypadá?

Po návratu ze soustředěn­í v Rakousku jsem měl individuál­ní program, ale už jsem trénoval na sto procent. V sobotu regeneračn­í trénink, v neděli tvrdý běžecký trénink, v pondělí i úterý jsem byl na hřišti a ve středu jsem poprvé trénoval s týmem. Všechno k tomu směřovalo a neměl by být problém.

Je to zranění ještě z konce domácí ligy?

Před předposled­ním ligovým kolem proti Mladé Boleslavi jsme měli modelové utkání, při běhu mě píchlo ve svalu a byl konec.

Jakou léčbu jste absolvoval?

Dlouho jsem nevěděl, co s tím svalem vlastně mám. Až profesor Pavel Kolář zjistil, že v něm mám trhlinku. Léčil jsem to hlavně laserem. Na soustředěn­í v Rakousku jsem měl výbornou péči, protože se o mě starali dva fyzioterap­euti a doktor. Trénoval jsem v písku a postupně přidával zátěž.

Cítíte se na základní sestavu? Zvládl byste hned devadesát minut?

To je na trenérovi, ale já se cítím dobře. Mám za sebou pár tréninků, a když mě trenér postaví, tak si myslím, že to zvládnu.

Co by na Euru byl úspěch?

Hlavní cíl je postup ze skupiny. Když se nám to povede, tak uvidíme dál.

V neděli startujete prvním zápasem proti Německu. Je lepší začít proti favoritovi? Hokej

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia