MF DNES

Nové příběhy v lize: s Italem ve Spartě i Uhrinem v Boleslavi

-

Slavia Pavlenku nepustíme!

Mistr fotbalové ligy odmítl přes 50 milionů korun. Před bojem o Ligu mistrů si raději nechá brankáře Jiřího Pavlenku, kterého chtěly bundesligo­vé Brémy. Gólmanské rošády ale probíhají jinde: Sparta pustila Marka Štěcha do čtvrté anglické ligy a přivedla Martina Dúbravku z Liberce.

Sparta Pokus se Stramaccio­nim

Doma Sparta nenašla muže, který by klub udělal úspěšným. Na účast v Lize mistrů se čeká 12 let, změnit to má Andrea Stramaccio­ni, trenér s ročním platem 40 milionů korun. Přišli i noví hráči: Lukáš Štetina (Dukla), Vukadin Vukadinovi­č (Zlín), Eldar Čivič (Slovácko) a hlavně útočník Marc Janko (Basilej).

Mladá Boleslav Uhrin se vrací. Jako GSM

Trenér, který v minulosti Mladou Boleslav dovedl do skupinové fáze evropských pohárů slavným postupem přes Olympique Marseille, je zpět - nyní jako generální sportovní manažer. Byť trenérem zůstává Martin Svědík, Uhrin říká: „Povedu tréninky, budu určovat, co budeme hrát a koučovat tým při zápasech.“

Zlín Kývne Van Kessel?

Komfort Zlína: díky triumfu v MOL Cupu má jako jediný klub jistý podzim v Evropě a k tomu prémii 70 milionů korun. Investovat chce i do útočníka Gina van Kessela, který se neprosadil ve Slavii a hostoval v polském Gdaňsku. Teď záleží na Van Kesselovi. „My mu vyhovíme,“vzkázal Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

Liberec Čekání na Baroše

Zůstane v Liberci? Vrátí se do milované Ostravy? Nebo v 35 letech ukončí kariéru? Liga pozoruje, co bude dál s nejlepším střelcem Eura 2004 Milanem Barošem. Slovan ho chce udržet, chystá novou smlouvu. „Až bude hotová, tak si s Milanem sedneme a rozhodneme, co dál,“řekl Barošův agent Pavel Paska.

FAČR Bez Pelty. Bez sponzora

Dotační kauza smetla Miroslava Peltu, který už sice není ve vazbě, ale ještě před propuštění­m rezignoval na post předsedy FAČR. Český olympijský výbor ho navíc včera vyzval, aby se dočasně vzdal funkce místopředs­edy. Fotbal hledá nového titulárníh­o sponzora ligy, protože ePojisteni.cz končí.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia