MF DNES

Žena si myslela, že Teorie velkého třesku je porno

Kunal Nayyar už deset let hraje v seriálu Teorie velkého třesku. Je jeho přízvuk opravdový? A proč se oženil s Miss Indie? I o tom vypráví jeho kniha.

- Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

Kunal Nayyar patří mezi nejlépe placené televizní herce. Už deset let září jako stydlivý astrofyzik indického původu Rajesh Koothrappa­li v oblíbeném sitkomu o partě kalifornsk­ých podivínů Teorie velkého třesku. V Česku mu na konci srpna vyjde kniha esejů a vzpomínek Můj přízvuk je skutečný.

Nazvat knihu právě takto se Nayyar rozhodl proto, že už dekádu musí odpovídat na otázky fanoušků a nepoučenýc­h novinářů, zdali je jeho přízvuk opravdový. Obzvlášť ze začátku mu jeho měkkou indickou angličtinu málokdo uvěřil. Stačí se však podívat na pár televizníc­h rozhovorů a je jasné, že si herec akcent pro Rajeshe příliš nepřibarvu­je.

V knize Kunal Nayyar vzpomíná na dětství v Novém Dillí i na kulturní šok, který způsobilo stěhování do USA.

A jelikož není jenom hercem, ale také ostříleným komikem, podává většinu situací s humorem a nadhledem. Když jej poprvé objala americká dívka, myslel si, že s ní bude muset podle domácích tradic chodit. Jenže nemusel. Když jej pak další dívka dokonce políbila, zalekl se, že bude muset jít k oltáři. A nemusel, vzpomíná. Nakonec si však stejně vzal krajanku, bývalou Miss Indie 2006 Nehu Kapurovou, se kterou se setkal během rande naslepo v Indii. I na jejich vztah v knize přichází řeč.

Ve chvíli, kdy se seznámili, si totiž Kapurová myslela, že Teorie velkého třesku je název porna. O seriálu nikdy předtím neslyšela. Nayyar jí to musel patřičně vysvětlit. Jejich velký šestidenní indický svatební obřad shrnuje v kapitole Moje tlustá indická svatba.

Hercova debutová kniha vznikala různě, rozhodně však ne tradičně. Částečně se skládá z deníkových zápisků, které si herec léta psal, některé texty dokonce musel přepisovat z ubrousků, na které si zaznamenal v letadlech myšlenky. Nakladatel­ství XYZ knihu vydává 22. srpna.

 ?? Foto: Prima ?? Nesmělý fyzik Kunal Nayyar hraje Rajeshe Koothrappa­liho, fyzika indického původu, který se těžce seznamuje s dívkami.
Foto: Prima Nesmělý fyzik Kunal Nayyar hraje Rajeshe Koothrappa­liho, fyzika indického původu, který se těžce seznamuje s dívkami.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia