MF DNES

Hradec nad Moravicí Hotel Sonáta

-

ne, udělají poloviční porci za 70 % ceny.

109 Kč (kuřecí řízek, lehký přílohový salátek) – 259 Kč (steak z pravé svíčkové), saláty 155 Kč, dezerty 29–79 Kč.

espreso 35 Kč, kofola 0,5 l 30 Kč, minerálka 0,33 l 25 Kč, plzeňské pivo 0,5 l 38 Kč.

hovězí vývar s masem, nudlemi a kořenovou zeleninou 37 Kč, váleček z vepřové panenky s omáčkou z lesních hříbků 145 Kč, tagliatell­e s kousky panenky 155 Kč, palačinka 79 Kč, zmrzlina 34 Kč.

výborné těstoviny s pravým parmazánem, kompozici jen trochu kazila kyselá rajčata z plechovky; váleček z panenky malinko tužší, ale chuťově vynikající, stejně jako výborný vývar s dostatkem masa, nepřesolen­ý; povedená palačinka a skvělá vanilková zmrzlina.

až na drobné výhrady velmi dobré jídlo, dětský koutek, velmi milá obsluha, slušný poměr cena/kvalita

drobné lapsy obsluhy (zapomněli na objednanou polévku), poněkud sterilní interiér restaurace, na toaletách pouze studená voda (jsme v hotelu), chybí přebalovac­í pult.

ano, tři jídla pro děti v cenách 89–99 korun: svíčková, smažený kuřecí řízek s kaší a smažený sýr s hranolky, výměna přílohy není problém. Ceny hlavních jídel: jen hotová jídla, výběr z 10 jídel klasické české kuchyně v cenách od 119 do 159 korun + 4 saláty, specialita bramborák plněný směsí z vepřové kýty a čerstvé zeleniny, zelný salátek 149 Kč

točená kofola 6 Kč/dl, točený Staroprame­n nealko 0,5l 30 Kč, espreso 35 Kč.

vývar 39 Kč a plněné bramborové knedlíky 129 Kč, smažený sýr s kaší pro dítě 89 Kč, točený staroprame­n 24 Kč, malinovka 22 Kč.

dětská porce smaženého sýra chuťově dobrá, oceňujeme možnost výměny přílohy (hranolky za kaši) i to, že k jídlu byl salátek (v ceně). Knedlíky však byly tužší, náplň nebyla zřejmě masová, chuťově pouze průměr.

hezké, vzdušné prostředí, zdobené pěknými fotkami, dost prostoru kolem stolu, nevydýchan­ý vzduch, velmi rychlá a vstřícná obsluha.

v nabídce chybí těstoviny či moderní přílohy typu bulgur, kuskus a podobně.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia