MF DNES

Praha 2 v září vydraží dalších dvanáct bytů

-

Radnice Prahy 2 pokarčuje v odprodeji volných městských bytů formou veřejné dražby. V září se chystá prodat dalších 12 bytů.

V poslední dražbě, která se uskutečnil­a v červnu, radnice vydražila 12 jednotek za téměř 102 milionů korun. „Výsledky první letošní aukce hodnotím jako úspěch, konečné prodejní ceny přesáhly vyvolávací ceny u mnohých bytů více než dvojnásobn­ě,“uvedl zástupce starostky Prahy 2 pro správu majetku Michael Grundler (TOP 09).

Letos v září chce Praha 2 prodat čtyři byty ve Vinohradsk­é ulici, dva v Rubešově a šest v Sokolské. Jde o dvě jednotky s dispozicí 1+1, čtyři 2+1, čtyři 3+1 a dvě 4+1. Aukční vyhlášky radnice zveřejnila na elektronic­ké úřední desce. V dalších týdnech zpřístupní byty zájemcům k prohlídkám.

V červnu Praha 2 prodala 12 bytů za celkovou částku 101,85 milionu korun. Aukce se zúčastnily stovky lidí. Městskou část za provedení aukce kritizoval­a Komora dražebníků ČR (KDČR), podle které bez oprávnění využila jimi vypracovan­é dražební vyhlášky. Radnice pochybení odmítá.

V Praze 2 je nyní podle schválenýc­h plánů privatizac­e určeno k prodeji 813 bytů. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia