MF DNES

KDYŽ SE ŘEKNE...

Okamžité odpovědi, z nichž se dá vyvodit, jaký vztah má zpěvák Radek Banga k následujíc­ím věcem.

- připravila redakce

DOMOV

Skutečný domov jsem získal teprve před dvěma lety. Myslím, že je to místo, kde se cítíte dobře. Určitě to není místo, kde je člověk sám. Možná je to místo, kde je člověk sám sebou. V naší vile je to jako v jiném vesmíru. Je to místo lásky, klidu a pohody.

ZAHRADA

Naše zahrada je místo, kde čerpáme energii a v létě odpočíváme. Miluju i jaro, když všechno rozkvete. Máme tam krásný strom, pod kterým sedáváme, když k nám v létě přijde nějaká návštěva. A když k tomu hraje kytara, je to dokonalé.

KUCHYNĚ

Pro mě je to klíčové místo domova. Tam se totiž dokážu odreagovat. Vaření je moje hobby. A není nad to, když si uvaříte sami, protože se nikdy neošidíte. Mám ale doma velkou konkurenci – manželku.

DOMÁCÍ ZVÍŘE

V baráku nesmí chybět pes. My jsme se rozhodli pro plemeno Akita Inu. Je to složitá povaha, ale neskutečně věrný a chytrý pes. Nejprve jsme si toho o něm hodně načetli. Věděli jsme, že to bude tvrdohlavý tvor, ale za nic bychom jej nevyměnili. Jakmile zvládnete výchovu Akity, vrátí vám to 100% oddaností a láskou. Nebudete mít lepšího přítele než Akitu.

ARCHITEKTU­RA

Líbí se mi architektu­ra první republiky. Proto jsme si pořídili vilu z třicátých let. Mám rád i secesi. Ale na druhou stranu, když se povede postavit ultra moderní dům, to mě baví také. Mám na mysli krychle s obrovskými okny. Vlastně prostor a světlo jsou pro mě klíčové vlastnosti domu.

ÚKLID

Zahrada se uklízí celkem dobře. Ale náš dům, to je úplně jiná kapitola. Obzvláště v zimě, když pes začne línat. To máte pocit, že vám sněží i uvnitř. Jakmile se do do úklidu pustíte, začínáte ráno v osm a večer v osm končíte. Jo, holt velký dům má své minusy. Myslím, že se časem neobejdeme bez paní na úklid.

KUTIL

Když jsme se přestěhova­li na vesnici, naučilo nás to mnoho nových věcí. Například jsme pochopili, že člověk si může ledasco opravit či vyrobit sám. Jen nesmí být líný a musí být otevřený novým věcem. Takže při rekonstruk­ci jsme se pustili sami skoro do všeho včetně malování, opalování dveří, štukování, renovace podlah – a ono se to povedlo. Musím ale přiznat, že bychom to nezvládli bez pomoci manželčina tatínka. Když pak vidíte výsledek, víc si toho vážíte a máte větší radost.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia