MF DNES

Fakta praktické informace

-

● Autem se do Bystrého nejsnáze dostanete po silnici II/362, která propojuje Poličku a Kunštát na Moravě. Kdo k výletům volí raději veřejnou dopravu, může se vlakem vydat do Poličky a zde přestoupit na autobus. Návštěvníc­i z Brna mohou využít přímou autobusovo­u linku až do Bystrého.

● Zajděte se podívat k proslulému stromu, který je spjatý s filmem Všichni dobří rodáci. Ten v roce 1968 natočil scenárista a režisér Vojtěch Jasný. Naproti kostelu se vydáte úzkou silnicí mezi domy po zelené turistické značce směrem na Sulkovec. Po zhruba 700 metrech odbočíte u vodojemu na Němcův kopec, kde mohutný jasan nemůžete přehlédnou­t.

● K dobře ukryté památce na oblíbené cyklotrase mezi kopci vyjedete autem jen strmou silničkou, na kterou vás ze všech směrů navedou ukazatele. Kdo má chuť protáhnout si po dlouhé jízdě v autě nohy, může vůz nechat v půvabném městysi Svojanov a trasu dlouhou necelý kilometr zdolat po zelené turistické značce pěšky. V září je hrad otevřen denně včetně pondělí od 9 do 17 hodin. ●

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia