MF DNES

Fakta Nejdražší čeští fotbalisté

-

Českému parťákovi určitě rád pomůže, vždyť k velké kariéře se odrazil z Teplic a stále velmi dobře ovládá jazyk. Ale z oblíbené pozice se těžko nechá vytlačit, takže na Schicka asi (zatím) zbude místo na křídle.

Ani tam nebude snadné se prosadit. Zvlášť poté, co téměř celou přípravu netrénoval s týmem a musel si na doporučení lékařů dopřát měsíční klid. AS Řím sice opustil v minulé sezoně skvělý Egypťan Salah, ale na lajně číhají jiní konkurenti: italský reprezenta­nt El Shaarawy, kterému poslední rok vyšel, nebo Argentinec Perotti.

Sám Schick by se určitě cítil lépe uprostřed, ovšem trenér Di Francesco by v něm podle všeho rád viděl římského Robbena. Čili aby si naváděl míč od pravé lajny do středu hřiště a torpédoval branku nebezpečno­u levačkou. Jako Arjen Robben v Bayernu Mnichov.

To bude pro českého útočníka novinka, bude si muset zvykat. K dobru mu je třeba přičíst náturu, která ho k úspěchu předurčuje: věří si, ale nelétá v oblacích. Na hřišti se nenervuje, pořád vystupuje jako kliďas. Ideální povahový mix pro člověka, jehož čeká velká životní změna.

Přivítání na římském letišti potvrdilo i to, s čím se dalo počítat: že teď si těžko bude moci jen tak vyjít do města na procházku nebo na jídlo, aniž by se musel na každém rohu fotit a podepisova­t.

Ne každý slávu ustojí, i AS Řím už se párkrát seklo. Za spoustu peněz (Lazio -> Juventus, 2001): 1,596 miliardy korun (Sampdoria -> AS Řím, 2017): až 1,1 miliardy (Sparta -> Dortmund, 2001): 504 milionů (Rennes -> Chelsea, 2004): 422 milionů (Anderlecht -> Dortmund, 2001): až 403 milionů

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia