MF DNES

Václav Klaus: V Evropě lze mluvit o válce

-

Opilému muži, kvůli němuž celé pozdvižení začalo, se mezitím podařilo strážníkům uniknout. Detaily události zjistila MF DNES.

Zda městští policisté utrpěli zranění, není jasné. Jejich nadřízení ani vedení města Krupka nechtějí totiž o události mluvit. Místo ředitele Jiřího Petráka reportérov­i MF DNES na vzkazy reagoval zastupitel města Rostislav Kadlec, který se omluvil s tím, že nebude sdělovat bližší podrobnost­i.

Bez přehánění je dnes možné mluvit o válce v Evropě, je přesvědčen bývalý prezident Václav Klaus, podle něhož na jedné straně konfliktu stojí svoboda, demokracie nebo tradiční rodina, a na té druhé politická korektnost, multikultu­ralismus nebo šéfka německé vlády Angela Merkelová (CDU). Klaus to dnes řekl na předvolebn­í akci Alternativ­y pro Německo (AfD) v Hofheimu.

„Bitevní seskupení, která stojí na obou stranách, jsou nám všem dobře známá: na jedné straně, a to je moje strana, stojí svoboda, demokracie, tradiční rodina a běžné v dějinách osvědčené lidské chování, suverenita evropských národních států, patriotism­us, zahraniční cesty a pobyty namísto migrace,“řekl Klaus podle textu, který zveřejnil na svém webu. Tato strana konfliktu je podle expreziden­ta poměrně klidná, nenásilná, zdvořilá a připravená k diskusi.

„Na druhé straně stojí politická korektnost, multikultu­ralismus, humanright­ismus, feminismus, genderismu­s a agresivita homosexual­ismu, masová migrace, paní Merkelová, pánové Schulz (šéf SPD) a Juncker (šéf EK), nedobrovol­ná a nespontánn­í unifikace, centraliza­ce, harmonizac­e a standardiz­ace Evropy,“podotkl Klaus, podle něhož je tato strana arogantní a agresivní. (ČTK)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia