MF DNES

Ovčáček miláček vyhlíží prezidents­kou debatu

-

Až překvapivý úspěch slavilo koncem loňského roku Městské divadlo Zlín s politickou satirou Ovčáček čtveráček. Představen­í reagující na udělování státních vyznamenán­í s postavou prezidento­va mluvčího v hlavní roli objelo republiku, derniéra se vysílala do sedmdesáti kin – a dnes uvede tým ředitele a režiséra Petra Michálka premiéru pokračován­í Ovčáček miláček.

„Po pražské derniéře jsme téma uzavřeli. Kdyby v květnu nepřišly tanečky kolem výkladu ústavy, tak bychom do toho nešli,“vysvětluje Michálek. I za novinkou podle něj stojí rozhodnutí reagovat na aktuální situaci, kvůli divadelním prázdninám se však další politický kabaret dostává ke slovu až nyní. „Znovu je to na pět zkoušek, znovu je to spontánní. Květnové události byly impulzem, ale týká se jich jediná scénka. Hlavní rámec tvoří prezidents­ká superdebat­a, jsme tedy paradoxně někde v lednu 2018,“líčí.

„Hlavní figurou zůstává stále neuchopite­lný fenomén Jiří Ovčáček, dále nastupují dvě klíčové postavy – Andrej Babiš a folkový zpěvák Tomáš, který se snaží se situací něco dělat; reprezentu­je vnitřní pnutí v nás samotných,“nastiňuje ředitel zlínské scény premiérový děj.

Novinka Ovčáček miláček tentokrát nemá v plánu žádná hostování po republice, ovšem o přenosech do kin se znovu uvažuje. (ts)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia