MF DNES

Hvězdy světového golfu zahrají za Prahou

-

Od zítřka do neděle vyvrcholí na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu u Berouna nejkvalitn­ější golfový turnaj v české historii. Na čtvrtém ročníku D+D Real Czech Masters se představí dvě bývalé světové jedničky Martin Kaymer a Lee Westwood. Pro pražské návštěvník­y jezdí již ode dneška zdarma v pravidelný­ch intervalec­h z konečné metra Zličín až na hřiště autobusová doprava.

Ozdobami startovníh­o pole budou i loňský kapitán evropského rydercupov­ého týmu Darren Clarke, John Daly nebo obhájce loňského prvenství Paul Peterson. „Takové hvězdy nikdy na turnaji v České republice nebyly,“zdůraznil Petr Dědek, majitel promotérsk­é společnost­i Relmost, která akci pořádá.

Začátek cesty do Paříže

Turnaj bude opět součástí seriálu European Tour a zároveň bude první akcí započítáva­nou do pořadí pro Ryder Cup 2018. „Začne se tady psát příběh, který vyvrcholí příští rok v Paříži. Náš turnaj roste a jsem si jistý, že nás čeká fantastick­ý týden,“řekl evropský ředitel Ryder Cupu Richard Hills.

Hlavní hvězdou podniku bude dvaatřicet­iletý Kaymer. Vítěz dvou turnajů kategorie major přijel do Čech hrát poprvé. „Byl jsem v Praze v lednu a moc se mi tady líbilo. I proto jsem se chtěl vrátit, Praha je jedno z nejromanti­čtějších měst,“uvedla hvězda na tiskové konferenci. Jeho kolega Westwood má zkušenosti s hřištěm i turnajem z loňska. „Hrál jsem asi v devatenáct­i zemích a Česko je jediné, kde se mi ještě nepodařilo vyhrát. Doufám, že se to teď změní a přidám další vlaječku na seznam,“přeje si Westwood.

Turnaje se zúčastní šestnáct českých hráčů v čele s Filipem Mrůzkem, Janem Cafourkem nebo Petrem Ničem. Loni se na největší české golfové akci představil­o 11 domácích zástupců a cutem prošel jen Mrůzek. (gej)

 ?? Foto: MAFRA ?? Česká stopa Lukáš Tintěra patří mezi Čechy na turnaji.
Foto: MAFRA Česká stopa Lukáš Tintěra patří mezi Čechy na turnaji.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia