MF DNES

Léto dohasíná. Přichází teplotní sešup a deštivé dny

-

Se závěrem prázdnin končí i letní teploty. Teploměr dnes ukáže maximálně 18 stupňů. Ve Slezsku a na Moravě, zejména východní, se bude ochlazovat pomaleji. Následujíc­í dny budou deštivé, nejvíce naprší dnes.

„Na zvlněné studené frontě, která se bude přes střední Evropu přesouvat jen velmi zvolna k východu, spadne v Čechách 10 až 40 mm, ojediněle i kolem 50 mm srážek,“říká Pavel Borovička z Českého hydrometeo­rologickéh­o ústavu.

Během dneška bude v Čechách především zataženo a deštivo. Oblačno bude i na Moravě a ve Slezsku, místy polojasno. Odpoledne dorazí déšť, ojediněle i bouřky.

Rtuť teploměru se v Čechách nepřehoupn­e přes 18 stupňů Celsia, na Moravě a Slezsku bude mezi 19 až 24 stupni, na východě a jihovýchod­ě až 27 stupňů.

Ani víkend už léto připomínat nebude. Sobota přinese oblačnou až zataženou oblohu, na většině území déšť a přeháňky.

V noci spadnou teploty až na 9 stupňů, přes den bude v Čechách 14 až 18 °C, na jihovýchod­ě Moravy o něco tepleji, a to až 21 °C.

I v neděli zůstane obloha oblačná až zatažená, ale pršet by nemělo. Déšť se podle meteorolog­ů vyskytne jen ojediněle. Noční teploty budou v rozmezí mezi 12 až 8 °C, denní mezi 15 až 19 stupni.

Deštivo bude i v následujíc­ím týdnu. Pršet má podle předpovědi minimálně do čtvrtka. (krb)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia