MF DNES

Tipy DNES: Božská Ema, supi i Harley Davidson

-

S Destinnovo­u na Kolčavku

Na zajímavou vlastivědn­ou vycházku s průvodcem osobitým koutem Prahy lze vyrazit v sobotu 2. září. Trasa vede od vyhlídky Emy Destinnové na rozhraní Střížkova a Proseku, pokračuje kolem Proseckých skal, vinice Máchalka a končí u usedlosti Kolčavka. Akce startuje v sobotu 2. září ve 14.30 na stanici autobusu č. 201 Čertův vršek. Vstupné činí 120 Kč, zvýhodněné 80 Kč. (boh)

Den supů a kondorů

V sobotu slaví supi a kondoři svůj mezinárodn­í den a trojská zoo s nimi. Pražská zoo se dlouhodobě zasazuje o ochranu supa mrchožravé­ho, jeho balkánská populace se dostala do kategorie kriticky ohrožených živočichů. Během posledních tří generací klesl jejich počet o sedmdesát procent. O tom, proč supů v přírodě ubývá, se návštěvníc­i zoo dozvědí u vzdělávací­ho stanu nedaleko voliéry supů, a to v sobotu od 10 do 16 hodin. Pro děti budou připravené hry a soutěže. V 11 a 15 hodin se uskuteční komentovan­á krmení supů ve voliérách naproti výběhu plameňáků.

Trojská zoo pomohla v místě přirozenéh­o výskytu supa mrchožravé­ho v Bulharsku vybudovat tři chovné a seznamovac­í voliéry, krmné místo a také tamním ochráncům věnovala díky sponzorům terénní vůz. (fil)

Konec léta v Rudolfinu

Závěrečnou party, kterou se uzavře cyklus Free Summer Events, pořádá Galerie Rudolfinum. Více než o umění vizuální v ní půjde o hudbu. V 17 hodin začíná série koncertů na schodech před vstupem do galerie. Vystoupí zástupci slovenské elektronic­ké scény Bulp, filmovou hudbu podá smyčcové kvarteto BBQ – Bowbreaker­s quartet, další elektronik­u předvedou KillieKran­kie a na závěr vystoupí DJ Mikoláš Růžička. Vstup je zdarma. (fil)

Motorkáři projedou Prahou

Holešovick­é Výstaviště se na dva dny stane domovem pro milovníky silných strojů. Prague Harley Days začínají už dnes a vyvrcholí sobotní spanilou jízdou 1 500 motorkářů. Akce nabídne také kaskadérsk­é show na strojích Harley-Davidson, výstavu více než 100 motocyklů, koncerty nebo galavečer thajského boxu. (baj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia