MF DNES

Set snů a pak konec. Němci je vyřadili

Nejdřív krize, pak se volejbalis­té stali senzací ME. O medaile ale hrát nebudou

-

Jaroslav Beránek reportér MF DNES

V jednom setu zvítězili drtivě 25:16, ale v součtu za celý zápas prohráli. Čeští volejbalis­té nestačili ve čtvrtfinál­e mistrovstv­í Evropy v polských Katovicích na silné Německo a po výsledku 1:3 jsou vyřazeni.

S turnajem se loučí jako tým, který se postaral o obrovskou senzaci, když v osmifinále vyřadil francouzsk­é obhájce titulu.

„Je to neskutečný tým. Hráči si umějí vynadat i pomoci. Každý má svoji roli, kterou je prospěšný celku,“říká generální manažer reprezenta­cí Jakub Novotný. „Někteří bodovali, jiní bránili, další dělali černou práci na přihrávce, chytali míče v poli. To dělá tým týmem,“přitaká kouč Michal Nekola.

Kolektivní a obětavou hrou Češi udolali Francii a statečně bojovali i s Německem. Ve druhém setu favorita potupili vysokým skóre, ale v dalších částech je drobné série nepřesnost­í připravily o další senzaci.

„Dotlačili jsme Němce k maximálním­u nasazení. Museli dát do hry všechno, aby nás porazili,“těší trenéra. „Jsem na kluky pyšný.“

Do pozice černého koně turnaje se tým zvedal z úplného dna. Neuspěl v kvalifikac­i o MS 2018 a dva měsíce před Evropou přišel o trenéra Miguela Falasku, který bez varování z rodinných důvodů odstoupil.

„Prožili si velké zklamání a frustraci, ale dali se dohromady a společně vyřešili všechny problémy,“chválí Novotný. „Michal Nekola dokázal nemožné, podařil se mu skvělý výsledek.“

Nová síla týmu

dvojičky z hotelových pokojů, aby oživil vztahy.

„Turnaj ukázal, jak se kluci posunuli nahoru. Doufám, že si tento šampionát zapamatují a že je to ještě nakopne, aby se dál zlepšovali,“přeje si Nekola.

Dva roky času

 ?? Foto: Getty ?? Zase ti Němci Volejbalis­té prohráli s Německem už ve skupině, včera sice favorita trápili, ale nakonec v osmifinále podlehli 1:3 na sety.
Foto: Getty Zase ti Němci Volejbalis­té prohráli s Německem už ve skupině, včera sice favorita trápili, ale nakonec v osmifinále podlehli 1:3 na sety.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia