MF DNES

Plíšková v krizi! Spasilo ji podání

- — Karel Knap

Petra to moc nesleduje. Ví, že když najde víru ve svůj tenis, bodů udělá spoustu. Taky jsem o tom přesvědčen­ý. V Číně to bude těžké, ještě není stoprocent­ně připravená. Soupeřky nespí. Karolína Plíšková válí, Muguruza je v laufu, Halepová bojuje, Šarapovová se vrátila... My s Davidem všechno směřujeme k tomu, aby byla Petra dokonale připravená na začátek příštího roku. na ně asi budu muset zvyknout. A taky se potřebuju naučit se s nimi snáz vyrovnat. Teď jsem fakt hodně naštvaný. Vždyť zápas s tímhle soupeřem určitě nebyl nějaká předem ztracená bitva.“

Až v noci na pátek středoevro­pského času nastoupila ke své druhé partii na Flushing Meadows další česká reprezenta­ntka Lucie Šafářová, kterou se chystala vyzvat Japonka Nao Hibinaová.

Už jen ona mohla doprovodit do další fáze turnaje Petru Kvitovou a Plíškovou. Ta vůbec nebyla spokojená se svým včerejším výkonem: „Hlavně první dva sety se vůbec neblížily mým představám. Ten třetí už byl jakž takž.“

Postěžoval­a si, že se příliš pomalu dostávala do varu, zatímco její sokyně na ni udeřila se vší zuřivostí. Plíšková působila zaraženě, zklamaně. Trochu se probrala i díky přestávce po prvním setu, během níž si odskočila na toaletu.

„Ne že bych byla nějak rozklepaná. Ale asi si na sebe vzhledem k vývoji turnaje nakládám až moc tlaku,“vysvětlova­la.

Záhy se totiž v New Yorku poroučely další favoritky Angelique Kerberová z Německa, Simona Halepová z Rumunska, Caroline Wozniacká z Dánska a Johanna Kontaová z Británie.

Plíšková vtipkuje, že není případ pro Bohnice. Cítí však obrovskou šanci a zápolí s nezvyklou rolí nasazené jedničky. Nicméně ve třetím setu zabrala a bodovala po všech sedmnácti prvních servisech. Výborně je využila též v posledním gamu, kdy musela partii uzavřít.

„V některých zápasech potřebujet­e, aby vás podání zachránilo,“řekla. „A právě dneska to byl ten případ.“

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia