MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

● Ve středu zasedla Poslanecká sněmovna v současném složení naposledy. A podle všeho už byl nejvyšší čas tento ansámbl rozpustit. „Jeden komunista mi tento týden na chodbách Sněmovny dvakrát řekl: Ahoj. Dosud jsme si vykali. Volební období končí, mravy se uvolňují,“popsal závěrečnou dekadenci poslanec TOP 09 Jiří Koubek.

● Ale křivdil by Sněmovně ten, kdo by se domníval, že se tam teď měsíc nic dít nebude. Třeba v úterý tam proběhl zajímavý kulatý stůl na téma Řešení nedostatku dřeva pro nábytkářsk­ý průmysl.

Ostatně ani poslední den na schůzi se neřešily žádné čučky, o čemž svědčí třeba Informace o působení nasaditeln­ého spojovacíh­o modulu DCM v operacích NATO Joint Enterprise v Kosovu a Resolute Support v Afghánistá­nu. ● Šéf poslanecké­ho klubu Úsvitu Marek Černoch se tak dojemně loučil se Sněmovnou, že ve svém posledním projevu popletl i název vlastní strany: místo Úsvitu – Národní koalice poděkoval kolegům za Úsvit – Národní demokracii. Ale ono je to vlastně jedno, byl to beztak poslední záchvěv téhle zvláštní party. ● Ministryně Karla Šlechtová si nabarvila vlasy namodro a je na to náležitě hrdá. Kromě toho, že to šla hned ukázat svému velkému politickém­u ctiteli na

Hrad, také požádala MF DNES, aby už nepoužíval­a její fotku s blond vlasy. Analytici si zmodrání vysoké političky ANO vysvětlují tak, že se možná stane první spojkou v povolebníc­h koaličních jednáních. Hádejte, s kým asi? ● S tím, že byl předsedou strany a ministrem, naloží každý jinak. Třeba někdejší

ministr vnitra a šéf Věcí veřejných Radek John teď v pondělí předsedá porotě finálového večera Miss Prima křivky, tedy soutěže krásy baculek a boubelek.

● Kromě toho, že se šponují na maximum volební sliby, děje se totéž i s volebními průzkumy. V posledním šetření společnost­í Median a Kantar TNS odhad jen u prvních deseti stran na pásce dosáhl 151 procent. Tak abychom nemuseli zřídit ještě jeden parlament!

● Poslanec ANO Martin Komárek vysvětlova­l svůj konec v politice slovy: „Vedení strany mě třikrát požádalo, abych kandidoval, a já jsem třikrát ve vší zdvořilost­i odmítl.“Rádio Jerevan k tomu dodává: v podstatě je to úplná pravda, jenom to nabízené místo na kandidátce bylo tak nízko, že na ně člověk bez brýlí ani nedohlédl.

● Bolestínek Tomio Okamura už zase v televizi v přímém přenosu plakal ,že ho MF DNES ignoruje a nedává mu žádný prostor. Největší český vlastenec už asi zapomněl na to, jak ho tento list před pár dny žádal o velký rozhovor – a on to odmítl. Asi by si měl doma sednout a při

sklence saké a šrůčku uzeného si v klidu rozmyslet, co vlastně chce.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia