MF DNES

Na Strahově Kryštof ukončí jednu éru

Kapela Kryštof slaví 25 let. K narozeniná­m si nadělila největší koncerty své kariéry na pražském Strahově.

-

Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

děláme. Aranže pak dostávají podle toho, v jakém rozpoložen­í jsme,“říká.

Se zkouškami by kapela chtěla skončit ve čtvrtek. „Přál bych si, abychom si v pátek odpočali,“říká Krajčo a ukazuje na bubeníka Jakuba Dominika, kterého bolí ruce už nyní. Pořádné odpočinkov­é zázemí v interiéru stadion kapele neskýtá. Za jevištěm proto mají postavený stan, kde si ve volných chvílích mohou lehnout na sedačku a u toho si zahrát na herní konzoli.

Je to splněný sen

Sobotní koncert by se od nedělního měl kromě počtu návštěvník­ů lišit minimálně. Během obou večerů zazní ty největší hity posledního čtvrtstole­tí. Případného vyzrazení přichystan­ých překvapení na sociálních sítích se kapela nebojí. „Třeba tím naopak ještě někoho nalákáme,“podotýká Arichtev. „Asi v té euforii nebudeme mlčet ani my,“dodává Krajčo, který působí během zkoušek energicky. Všem je ale jasné, že se pomalu blíží moment, kdy se bude dát nervozita v celém týmu i kapele krájet.

Koncert na fotbalovém stadionu Krajčo označuje za splněný sen. „Dosáhneme nejvyššího vrcholu, kterého v Čechách jde. Pak se vrátíme do divadel a pojedeme akustickou šňůru pro hrstku věrných, kteří seženou lístky. Nevím, jestli se ještě někdy na fotbalový stadion vrátíme,“zamýšlí se Krajčo.

Nakonec ještě dodává: „Vždycky jsem měl ambice se někam hnát a plnit si sny. Teď už to nemám. Mám pocit, že si to tady odehraju a bude to krásný zážitek. Pak začne něco úplně nového. Pro mě se uzavře jedna velká éra kapely Kryštof.“

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia