MF DNES

Oheň vyhnal 60 lidí z hotelu

-

V kuchyni hotelu Palace poblíž Václavskéh­o náměstí včera hořelo. Hasiči vyvedli ze zakouřenýc­h prostor šedesát hostů.

V kuchyni hotelu na rohu ulic Panská a V Cípu začalo hořet chvilku po nedělní osmé hodině ranní. „Hasiči prozkoumal­i suterén hotelu a našli ohnisko požáru v hotelové kuchyni. Ze zakouřenýc­h prostor evakuovali šedesát hostů,“uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Plameny se podařilo zlikvidova­t zhruba půl hodiny od příjezdu prvních hasičů. „Hasiči postupně rozebrali ohořelé části konstrukce

Změna účelu stavby bude samozřejmě něco stát. Součástí dohody je proto dotace ve výši 600 milionů. Ta půjde do investic určených pro část záchranky, které se celkově odhadují na 957 milionů korun.

„Peníze ve výši 600 milionů poskytne magistrát Praze 8 ve třech splátkách. První částka bude 300 milionů. V okamžiku, kdy tato částka bude vyčerpaná, poskytneme další. Jednou z podmínek získání dotace je dokončení stavby nejpozději do 30. června 2019,“vysvětluje Lacko. Záchranka se bude na nákladech podílet částkou asi 210 milionů, určenou na vlastní zařízení jejího sídla.

Financován­í stavby radniční části bude na Praze 8, hradit je bude také z peněz získaných od magistrátu. O tom, kdo zaplatí budování komerční části, se ještě nerozhodlo.

budovy ve výši

Nedostavěn­á budova bude sloužit radnici Prahy 8 a jako zázemí záchranné služby. ● Záchranka na Palmovce by měla být předpoklád­á se však, že se tam částečně přesune už příští rok. kuchyně a termokamer­ou vyhledával­i skrytá ohniska,“doplnil mluvčí.

Nikdo z personálu ani hostů se nezranil. Poté, co hasiči prostory s pomocí přetlakové ventilace odvětrali, se hosté mohli vrátit zpět do svých pokojů.

Co požár způsobilo, zatím není jasné. Na místo vyšetřovat­el přivolal také specialist­y z Technickéh­o ústavu požární ochrany. „Vyšetřovat­elé na místě odebrali vzorky k dalšímu zkoumání, škoda byla odhadnuta na dva miliony korun,“doplnil Kavka. (mav)

 ??  ?? Evakuace Požár v kuchyni zakouřil prostory hotelu Palace a hosté museli ven.
Evakuace Požár v kuchyni zakouřil prostory hotelu Palace a hosté museli ven.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia