MF DNES

Říkal jsem sudímu, že to bude průser

Slávista Milan Škoda, hrdina derby, hned věděl, že měl platit i jeho neuznaný gól

-

Vojtěch Povejšil fotbalový reportér MF DNES

kdo jiný měl rozhodnout velké derby? Milan Škoda byl tak hladový po úspěchu, až mu to čišelo z očí.

Slávistick­ý kapitán to dokázal a porazil Spartu. Byť mu rozhodčí po půlhodině ukradli regulérní gól. „Hned jsem rozhodčímu Jílkovi říkal, že to bude průser,“vyprávěl Škoda po nejsledova­nějším souboji fotbalové ligy.

Gólu se dočkal až necelých dvacet minut před koncem. Zatímco sparťan Zahustel upřímně litoval, že osudově chyboval při osobním bránění, statný Škoda si naběhl na Stochův centr, hlavou prodloužil míč do sítě a mohl v euforii běžet rovnou pod slávistick­ý kotel.

„Góly se Spartou chutnají moc dobře,“usmíval se Škoda, který potvrdil solidní bilanci z nedávných derby: ve čtyřech posledních duelech proti Spartě se trefil potřetí. I když to mohlo být i počtvrté... „Myslím, že ten gól viděl každý. Ten rozhodčí na lajně asi určitě,“nechápal Škoda, jak mohl sudí přehlédnou­t, že Costa vykopával míč za brankovou čárou.

Co vám v tu chvíli blesklo hlavou?

Já nevím, co na to říct. Fakt nevím, je to bída. Ale šli jsme za tím gólem a nakonec jsme to zvládli.

Jak moment s neuznaným gólem vnímá hráč na trávníku?

Vůbec nevím, co se tam stalo. Myslím, že tam v tom všichni měli guláš. Já rozhodčímu říkal, že to byl stoprocent­ně gól, že z toho bude průser.

Nakonec jste se radovat mohl, zády k bráně jste hlavou otevřel skóre. Bylo to těžké zakončení?

Bylo, ale myslel jsem si, že gólman půjde ven, bude si to chtít sebrat a já ho přehodím. Dúbravka zůstal na lajně a naštěstí to tam spadlo.

Ke gólu vám ještě lehkou tečí pomohl sparťan Zahustel.

Já jsem hlavičkova­l a on to za mnou trochu tečnul. Asi by to i tak šlo do brány. Směřovalo to tam, jen nevím, jestli by se to takhle vzneslo.

Podobnou branku v derby vstřelil před pěti lety i stoper Latka, Slavia tehdy vyhrála 1:0.

Přesně jsem si to vybavil. S Miněm Stochem jsme to netrénoval­i, jemu prostě došlo, že tak může nacentrova­t. Dá míč na střed a gólman neví, jestli vyběhnout. Vyšlo to skvěle.

Poslední dobou máte v derby bilanci tři góly ze čtyř duelů. Fajn?

Tohle jsou úžasná utkání, jsem rád, že jsem v nich produktivn­í. Byl to hodně náročný zápas a jsme nadšení, že jsme ho zvládli.

Sparta jedinkrát trefila branku. Je vaše výhra 2:0 zasloužená?

Určitě. I když to byl místy vyrovnaný zápas.

Pohárový týden jste zvládli ideálně, dvě vítězství, bez inkasované branky. Budete teď klidnější?

Věřím, že atmosféra bude trochu volnější. Ale nemyslím si, že bychom byli v nějaké křeči. Akorát se nám v lize nedaří zápasy venku.

Ty asi budou klíčové, aby vám zatím bezchybná Plzeň neutíkala.

 ?? Foto: Michal Růžička a Dan Materna, MAFRA ??
Foto: Michal Růžička a Dan Materna, MAFRA
 ??  ?? Pane rozhodčí, to byl gól! Sparťan Costa (na dolním snímku) už vykopával míč zpoza brankové čáry, což prokázaly televizní záběry, a viděl to i slávista Milan Škoda. Pak si o tom promluvil se sudím Janem Jílkem (nahoře).
Pane rozhodčí, to byl gól! Sparťan Costa (na dolním snímku) už vykopával míč zpoza brankové čáry, což prokázaly televizní záběry, a viděl to i slávista Milan Škoda. Pak si o tom promluvil se sudím Janem Jílkem (nahoře).
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia