MF DNES

Profil René Beauchamp

-

René Beauchamp pochází

studoval Institut cestovního ruchu a pohostinst­ví v Québecu. Odmalička snil o tom, že bude Doma má 500 kuchařek a s vařečkou v ruce tráví každou volnou chvíli. K tomu si rád otevře dobré víno.

Prošel různými pozicemi v gastronomi­ckém a hotelovém sektoru. Ve Four Seasons působí od roku 1978.

V rámci této hotelové sítě pracoval vedle Prahy také na pobočkách v New Yorku, Chicagu, Torontu, Montrealu nebo Provence. Je ženatý a má dceru, která žije v Kanadě.

Jak?

Mám svůj vlastní účet na Instagramu, kde dávám tipy na zajímavá místa v Praze, která mám rád. To lidi hodně zajímá. Hledají lokální zážitky, chtějí vědět, kde je nejlepší pivo, kde se dobře najedí, kde v okolí je dobrý krejčí nebo švec.

Ví se o vás, že rád vaříte, chodíte na kontroly do hotelové kuchyně?

Ó ano, každý den! Je to velmi příjemná součást mojí práce. Každé nové menu ochutnávám společně se šéfkuchaře­m. Zajímá mě, jak jídlo chutná, vypadá, jak voní. Chci mít přehled o všem, co u nás hosté jedí, vidí nebo čeho se dotýkají.

V Praze jsou jen tři restaurace s michelinsk­ou hvězdou. Není vám líto, že ji vaše restaurace nemá?

Pokud bychom ji někdy v budoucno dostali, bylo by to skvělé. Ale když ne, nic zásadního to pro nás neznamená. Není to náš cíl. Větší počet restaurací s michelinsk­ou hvězdou je pro danou lokalitu prospěšný, ale obecně si myslím, že v poslední době v Praze vznikla řada velmi kvalitních restaurací, které mohou turisté v Praze navštívit.

Jak často vaříte a jaké jídlo máte nejradši?

Vařím hlavně o víkendu, když mám čas. Pro mě je to terapie. Pustím si hudbu, otevřu lahev vína, relaxuji… Vařím hlavně pro rodinu a hosty. U nás je každý víkend nějaká návštěva. Pocházím z velké rodiny a mám rád hodně lidí u jednoho stolu. Miluji jídlo obecně, ale hodně mám rád etnické jídlo. Indické, thajské, čínu, ale i mezinárodn­í kuchyni.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia